Két hétig ingyen kipróbálható az első új prémium InterCity kocsi – képek

Két hétig ingyen kipróbálható az első új prémium InterCity kocsi – képek

Hétfőtől már közlekedik az új első- és prémium osztályú InterCity plusz kocsi, amelyet bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel rendeztek be. Két hétig nem kell külön fizetni a kipróbálásáért.

A MÁV-Start új IC+ kocsijai a legmagasabb komfortfokozatot képviselik ma, nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte – hangsúlyozta megkeresésünkre Biber Anett, a társaság szóvivője. A nyugati országokban a tapasztalatok szerint nagyon népszerű volt a csendes fülke, ahol még a telefonálás sem megengedett, ezért került egy ilyen is kialakításra. Ezen és a bisztrószakaszon felül van egy prémium fülke, ahol mindösszesen csak négy ülőhely van, viszont ezek elektronikusan állíthatók, kifejezetten kényelmes, bőrfotel minőségűek, a hőmérsékletet és a világítást érintőképernyő segítségével lehet szabályozni.

Egyenlőre csupán egyetlen ilyen IC+ prémium osztályú kocsi készült el, a többi folyamatosan érkezik majd a vasúttársasághoz. A MÁV-START Szolnoki Járműjavítójában összesen 35 darab fog elkészülni a jövő év nyaráig, az idei évben pedig még 12-t terveznek.

  • Kezdetben ezek a kocsik a kör-IC vonalán fognak közlekedni: a Budapest Nyugati pályaudvar–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon, és honnan visszaindulva Budapest felé Miskolcon át, megérkezve a Keleti pályaudvarra.
  • A későbbiekre nézve biztos terv a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely vasútvonal,
  • illetve ahogy sorban készülnek a járművek, szeretnék elérni a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalra, illetve a szegedi utazók számára is.

Hírdetés

“Azt szeretnénk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb utas találkozna ezekkel a kocsikkal” – mondta Biber Anett.

Forrás: Facebook/MÁV
Forrás: Facebook/MÁV
Forrás: Facebook/MÁV
Forrás: Facebook/MÁV
Forrás: Facebook/MÁV
Forrás: Facebook/MÁV

A prémium InterCity-kocsiban első osztályú menetjeggyel lehet utazni október 25-e után, a külön négyüléses prémium fülkéhez pedig egy 1000 forintos felárat kell majd megfizetni.

Addig, vagyis október 25-ig bezárólag azonban bármilyen menetjeggyel, felár nélkül ki lehet próbálni ezeket a prémium szolgáltatásokat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »