Két góllal nyert Milánóban a Liverpool (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Két góllal nyert Milánóban a Liverpool (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Bajnokok Ligája kieséses szakaszába tíz év után visszatérő Internazionale hazai pályán 2–0 arányú vereséget szenvedett a Liverpooltól, míg a mérkőzés nagy részében hátrányban játszó Bayern München a rendes játékidő utolsó percében egyenlített a Salzburg otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágókat március 8-án rendezik.

Az olaszországi mérkőzés első komoly lehetőségére a 14. percig kellett várni, akkor Sadio Mané fejelt kevéssel fölé egy bal oldalról érkező szabadrúgást. Két perc sem telt el, az Internazionale válaszolt: Ivan Perišić bal oldali beadására Hakan Çalhanoğlu érkezett senkitől sem zavartatva, lövése pedig a keresztlécről pattant vissza. A második játékrészben gyökeresen megváltozott a játék képe, egészen a 63. percig kellett várni feljegyezni való megmozdulásra, akkor a csereként beálló Luis Díaz lövését blokkolta Milan Skriniar.

Hírdetés

A hajrára fordulva úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel zárul az összecsapás, de a csereként beálló Roberto Firmino szépen csúsztatott meg egy beadást a hosszúba, Samir Handanović pedig tehetetlen volt. A 83. percben megduplázta előnyét az angol együttes, Mohamed Szalah lőtt a kapu közepébe. Mindössze két kaput eltaláló lövés volt a mérkőzésen, mindkettőből gól született, a Liverpool megnyugtató előnnyel várhatja a visszavágót, míg az olasz bajnok bosszankodhat, mert jól játszott, mégsem sikerült a gólszerzés.

Salzburgban a házigazdák már a 21. percben előnyhöz jutottak, a gólt az a Chukwubuike Adamu szerezte, akinek a pályán sem kellett volna lennie, hiszen kilenc perccel korábban Noah Okafor sérülése miatt kellett becserélni. A folytatásban a Bayern München a mezőnyben egyre inkább a Salzburg fölé kerekedett, de az osztrák csapat előtt is adódott több lehetőség. A hazai együttes a 90. percig megőrizte előnyét, azonban Kingsley Coman révén a vendégeknek sikerült egyenlíteniük.

Eredmények, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Salzburg–Bayern München 1–1 (gólszerzők: Adamu 21., illetve Coman 90.), Internazionale–Liverpool 0–2 (gólszerzők: Firmino 75., Szalah 83.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »