Két feltételt szabna Orbán az EU-csúcson

Két olyan határt fektetett le Nagy-Britannia reformköveteléseivel kapcsolatban a magyar kormány, amelyet az EU-csúcson nem szabad átlépni; az egyik, hogy a személyek szabad mozgása nem szenvedhet csorbát, a másik, hogy nem születhet precedens – jelentette ki a csúcsra érkezve Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök.

Mindenképpen meg kell védeni azt a jogot, hogy „ha akarunk, akkor mehessünk”, akár turistaként, családlátogatásra, akár dolgozni” – fogalmazott a miniszterelnök.

A másik feltétel, amelyet Magyarország rögzíteni szeretne, hogy a briteknek adott szabályozási lehetőségek más uniós országok számára ne váljanak elérhetővé. Orbán Viktor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a magyar álláspontok a két napos uniós csúcs vitáiban tarthatóak leszek.

Hírdetés

A miniszterelnök kijelentette: biztos abban, hogy a tárgyalásokon sem sikerül olyasmit ráerőltetni Magyarországra, amit nem tudna, vagy nem akarna elfogadni. „Azzal leszek elégedett, ha tudjuk tartani a védelmi vonalainkat” – nyilatkozta Orbán Viktor magyar újságírók előtt, hozzátéve: sikerült elhárítani azokat a kísérleteket, amelyek a kötelező betelepítési kvótákat Magyarországra erőltetnék.

Szerző: MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »