Két évet kaphatnak a magyar benzintolvajok

Két évet kaphatnak a magyar benzintolvajok

Benzinlopás miatt vettek őrizetbe a rendőrök egy 29 éves nőt és egy 24 éves férfit. Mindketten magyar állampolgárok. November folyamán többször is nagy mennyiségű benzint tankoltak az autójukba és a magukkal hozott tárolóedényekbe, majd fizetés nélkül távoztak a kiszemelt benzinkutakról. Harmadik próbálkozásuk már sikertelen volt, elkapták őket a rendőrök. Erről Mária Linkešová, a nagyszombati kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatott szerdán.

Az első eset november 18-án, Medve községben, a második egy nappal később, Nagymegyeren történt. Először 200 liter, másodszor 233 liter benzint loptak el, 279, illetve 328 eurós kárt okozva a benzinkutasoknak.

Hírdetés

A harmadik próbálkozásuk sikertelen volt. November 27-én, szombaton egy Opel Astrával hajtottak be az egyik nagymegyeri benzinkútra. 122 liter üzemanyagot tankoltak a gépkocsiba és a magukkal hozott kannákba. A csomagtartóban még nyolc tárolóedény várt arra, hogy teletöltsék, de ez már nem sikerült nekik. A benzinkút tulajdonosa a városi rendőrökkel közösen meglepte őket. Mindkét személyt őrizetbe vették.

Ha sikerült volna befejezniük, amit elkezdtek, több mint 370 liter benzint tulajdonítottak volna el, mintegy 400 eurós kárt okozva a benzinkút üzemeltetőjének.

A hatályos jogszabályok értelmében a gyanúsítottakat két év börtön fenyegeti.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »