Két embert letartoztattak a 99-es busz vonalán

Két embert letartoztattak a 99-es busz vonalán

A BRFK és a BKK együttműködésében újra a fővárosi buszok biztonságát ellenőrizték a rendőrök. Az egynapos akció alatt két embert letartóztattak, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2023. január 19-én újabb busz útvonalát ellenőrizték a BRFK munkatársai, akik rendszeresen járőröznek a közösségi közlekedési eszközökön. Ezúttal a 99-es járat, annak megállóhelyei és környéke került sorra.

Hírdetés

Az akció közben a rendőrök a buszokon jogsértést nem tapasztaltak. A megállókban és azok környékén két férfit fogtak el: az egyiket garázdaság miatt körözték, a másikat pedig azért tartóztatták le, mert a számára kiszabott pénzbírságot nem fizette be. Egy esetben köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki a hatóság emberei – tájékoztatott a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A jövőben újabb járatokat, megállóhelyeket és azok környékét fogják ellenőrzik a rendőrök – zárul a közlemény.

Nyitókép: BKK

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »