“Készülj fel, hogy át kell adnod a telefonod és a pénztárcád”

“Készülj fel, hogy át kell adnod a telefonod és a pénztárcád”

Készülj fel, hogy át kell adnod a telefonod és a pénztárcád – javasolja az embereknek Minneapolis vezetése.

Mint ismeretes, az Egyesült Államokon végigsöprő zavargáshullám Minneapolis városából indult el, ahol egy rendőr megölte a négerbűnöző George Floydot. Az esetet követően a városban elsőként közölték, hogy felszámolják a rendőrséget, de ha nem is szüntetik meg teljesen, legalábbis átgondolják annak működését.

Jelen pillanatban ott tartanak a folyamatok, hogy a rendfenntartó szervek tippeket adnak az embereknek arra az esetre, ha találkoznának a rendbontókkal.
Minneapolis 3. kerületét sújtotta leginkább az erőszakhullám, itt történt az is, hogy az erőszakos csőcselék miatt a rendőröknek el kellett hagyniuk a helyi kapitányság épületét még május végén. A városrészben elszabadult a pokol, a bűnözés embertelen méreteket öltött, csak júliusban 20 autólopás történt és 100 rablásról érkezett bejelentés. A rendőség tájékoztatása szerint előfordult, hogy az áldozatokat bántalmazták, vagy épp fegyvert fogtak rá.

A július 28-án közzétett levél szerint a rendőrség többek között azt tanácsolja, hogy

Hírdetés

ne sétálj egyedül,
készülj fel, hogy át kell adnod a telefonod vagy pénztárcád,
ne veszekedj vagy verekedj a bűnözőkkel, tedd azt, amit mondanak.

Az autósoknak pedig azt tanácsolják, hogy

zárják be a jármű ajtajait utazás közben,
ne álljanak meg idegeneknek,
kivilágított helyen parkoljanak.

Minneapolis városi tanácsa júniusban egyhangúlag döntött a rendőrséget érintő újraszervezésekről. A reformról novemberben a választók dönthetnek, azonban a rendfenntartó szervektől már az előző hónapban elvontak 1,1 millió dollárt. A városban kitört zavargásokban több mint 15 rendőr sérült meg.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »