Készül már Biden leléptetése: ügyvédje öt újabb titkosított dokumentumot „talált” az elnök delaware-i otthonában

Öt újabb bizalmas minősítésű jelzéssel ellátott oldal került elő Joe Biden amerikai elnöknek a delaware-i Wilmingtonban lévő otthonából – közölte szombaton az elnök ügyvédje, hozzátéve, hogy az iratokat azonnal átadták az igazságügyi minisztérium illetékeseinek.

Richard Sauber csütörtökön utazott Wilmingtonba, hogy jelen legyen az ott korábban talált, bizalmas jelzésű dokumentum átadásában az igazságügyi minisztériumnak. Mint mondta: az átvizsgált anyagban öt további "minősített jelzésű" lapot találtak, így összesen hat lapot adtak át.

Biden jogi csapata a héten elismerte, hogy Biden delaware-i házában és annak garázsában az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idején keletkezett bizalmas dokumentumokat találtak.

Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az iratok ügyében indított vizsgálat lefolytatására.

Hírdetés

Az elnök a hétvégét wilmingtoni házában tölti feleségével, Jill Bidennel, akit szerdán megműtöttek.

Biden csütörtökön egy újságírónak nyilatkozva hangsúlyozta: "az emberek tudják, hogy komolyan veszem a titkos dokumentumokat és a titkos anyagokat".

Az amerikai képviselőház republikánus képviselői pénteken szintén vizsgálatot kezdeményeztek a helytelenül tárolt titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »