Készséges az NGM: némi aprópénzért talán hajlandóak elárulni, hogy a szeretőjével utazgatott-e közpénzből Matolcsy

Készséges az NGM: némi aprópénzért talán hajlandóak elárulni, hogy a szeretőjével utazgatott-e közpénzből Matolcsy

Csak pénzért lenne hajlandó elárulni a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy Matolcsy György minisztersége idején kivel járt külföldi útjain. Ekkoriban ugyanis még Vajda Zita is ott dolgozott.

Matolcsy György jegybankelnökként legtöbbször barátnőjével, Vajda Zitával utazott el külföldi útjaira. Voltak például Párizsban, Londonban, Isztambulban, Baselben és Frankfurtban is – hangzott el az RTL Klub híradójában.

Az RTL megpróbálta megtudni, hogy Matolcsy György még nemzetgazdasági miniszterként kivel járt külföldi útjain, ekkor ugyanis még Vajda Zita is a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott. A tárca azonban a válaszokért (amelyek természetesen tökéletesen igazak lennének, és nem mosdatnák a volt minisztert – a szerk.) pénzt kért, méghozzá 30 ezer forintot.

Korábban az adatigénylésekre ingyen kellett válaszolnia az állami szerveknek, de a fideszes többségű parlament 2015-ben megváltoztatta a törvényt, azóta pénzt is kérhetnek az adatokért cserébe.

Hírdetés

A Magyar Nemzettől korábban csaknem hárommillió forintot kért a budavári önkormányzat a helyi ingatlan-bérbeadások részleteit tartalmazó közérdekű adatokért. A fideszes Nagy Gábor Tamás polgármesterről megírta a lap, a valós piaci árak töredékéért bérel lakást az általa vezette önkormányzattól, miközben saját lakása is van.

(MNO)

Korábban írtuk:

Osztályvezetői fizetéssel (is) tömte szeretőjét Matolcsy – jógaoktatóra cseréli öregecskedő feleségét

Álkonzervatív példamutatás: válik Matolcsy, összeáll egy volt kolléganőjével – legalábbis a Habony-híradó szerint


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »