Készenlétben a rendőrök – akcióban az embercsempészek

Folyamatosan érkeznek a migránsok Szerbiából Magyarországra. Budapestről, Körmendről és Vámosszabadiból továbbra is vonattal, gyalog, illetve van, aki taxival megy tovább az osztrák határra.

Országos készenlétet rendeltek el vasárnap este a Magyar Rendőrségen a menekülthelyzet miatt – értesült az Origo. A portál azt írja: a budapesti Teve utcai székházba is eligazításra hívták be a szabadnapos egyenruhásokat. A köztévé pedig arról számolt be, hogy a német és osztrák intézkedések miatt riadót rendeltek el hat délnyugati rendőr-kapitányságon, a rendőröknek még ma este meg kell jelenniük a szolgálati helyükön.

Hírdetés

Közben a szerb–magyar határt minden eddiginél többen lépték át. Tegnap több mint 4 ezer migráns érkezett, és ez ma is folytatódott. A menekülteket buszokkal szállítják a röszkei gyűjtőpontról a regisztrációs központba, majd onnan a befogadóállomásokra. A Horgos-Szeged vasúti vonalon, Röszkénél, a kaput tegnap kezdték el építeni, és várhatóan holnapra kész lesz.

Taxisok és embercsempészek állják útjukat sokszor a Röszkéről Budapestre igyekvő migránsoknak – értesült a Hír Televízió a menekülteket segítő koordinátoroktól. Úgy tudjuk, reggel óta körülbelül 200 migráns család tett panaszt a segítőknek. Azt mondták, Röszke közelében a taxisok embercsempészekkel együttműködve autókba tuszkolják őket, és személyenként 200 eurót fizettetnek velük egy útért, Budapestig vagy Hegyeshalomig. A Keleti pályaudvarról délutánig több mint 3 ezren indultak el vonattal Hegyeshalomra, a MÁV óránként indított járatokat. Hosszú sorokban, több száz menekült várakozott napközben arra, hogy felszállhasson a keleti pályaudvaron a nyugati határra tartó vonatokra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »