Kész, vége: feladták az osztrákok

MTI nyomán

Úgy tűnik teljes egészségben feladták a határ őrizetét az osztrákok a szlovén-osztrák határ osztrák oldalán, Spielfeldnél, ugyanis a migránsok tömött sorokban gyalogolnak a Grazba vezető 67-es főúton Leibnitz és Ausztria belseje felé – tapasztalta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Kezd megismerkedni mindenki a probléma valódi természetével.

Hírdetés

Eközben az úttal párhuzamos vasúti töltésen is több száz menekült gyalogol Ausztriában.
   
Erre azt követően került sor, hogy pénteken reggel újra kitörtek a migránsok a spielfeldi határállomáson, a senki földjén kialakított tranzittáborból.
   
A hatóságok arab, illetve angol nyelven folyamatosan hangosbeszélőn szólítják fel a menekülteket arra, hogy várják meg türelemmel az elszállításukra érkező buszokat, ám az emberek többsége türelmetlen és elindul gyalog Ausztria felé. A türelmetlenségre az is magyarázattal szolgálhat, hogy vannak akik három napja várakoznak a szlovén osztrák határon, Sentiljben, illetve Spielfelden kialakított tranzittáborokban.
   
Ugyanakkor a menet mellett egy páncélautó halad, amelyből ugyancsak hangosbeszélőn azt közlik a migránsokkal, hogy aki tovább akar utazni busszal, az menjen vissza a határátkelőhöz, ám láthatóan nem „engedelmeskednek” a felszólításra. Hiába, ezek a menekültek már csak ilyenek.
  
Miközben csütörtök este még az osztrák hatóságok folyamatosan ellenőrizték a spielfeldi autópálya-határponton áthaladó forgalmat, pénteken már zavartalanul haladtak át a járművek az autópálya-határátkelőn.
   
A főúton található határátkelőn a menekülthelyzet miatt továbbra sincs forgalom.
   
Sokan abba a tudatban indulnak útnak, hogy már közel a cél, vagyis Németország. A többi között az MTI tudósítója is felvilágosított kérdésre válaszolva több migránst arról, hogy Németország több mint 250 kilométerre található Spielfeldtől. A menekültek megrökönyödve vették ezt tudomásul.
   
A területet folyamatosan rendőrségi helikopterek ellenőrzik.

Valahogy elfogytak a nyugati és déli szomszédainktól érkező kioktató, becsmérlő, bíráló nyilatkozatok is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »