Kész téboly: a Jobbik már egy kommunista párt is!

Kész téboly: a Jobbik már egy kommunista párt is!

Sok mindent mondtak már a Jobbikra, de talán még kommunistának nem nevezték. Most ez is megtörtént, méghozzá nem is akárki osztotta meg elsőre furcsának tűnő véleményét, hanem maga a rezsibiztos, Németh Szilárd. Mondhatnánk, hogy a szebb napokat látott Németh Szilárd, de nem tudnánk most felidézni ilyen időszakot.

Az, hogy a Fidesz még mindig nem tud mit kezdeni a nemzeti párt látványos erősödésével, főleg a tapolcai győzelem (vereség…) óta, az abban is megnyilvánul, hogy Németh Szilárdot uszították rá a legerősebb ellenzéki erőre.

Ezt persze tarthatná a Jobbik kifejezetten sértőnek is, hiszen azért csak találtak volna nemesebb ellenfelet is a kormánypárt frakciójában, mint Németh, másrészt persze óriási lehetőség is, hiszen a rezsibiztos, birkózó-elnök nem éppen az a figura, akire oly könnyedén rábiggyesztetnénk a konspiratív jelzőt…

A harmadik olvasata a történetnek, hogy a Fidesz eleve vesztesnek tartja a konfrontációt, és inkább egy beáldozható gyalogot küld a harcba.

Nos, Németh erre a szerepre mindenképpen alkalmas.

Emlékezhetünk, ő volt az, akiből a miniszterelnök már a netadó kapcsán is bolondot csinált, amikor elküldte az akkor még baráti HírTv-be (a régi szép idők), és kimondatta vele a frankót: netadó lesz, ha kő kövön marad, akkor is. Aztán másnap Orbán Viktor az egészet hülyeségnek nevezte.

Persze, kárpótlásként megkapta a Magyar Birkózószövetség elnöki székét, még ha annak erkölcsi alapjait többen is megkérdőjelezték.

Németh Szilárd, miközben nyilvánvaló módon ellátja vezetői feladatát, nem volt rest benyújtani egy energetikai salátatörvényt is, amelyben éppenséggel a hazai palagáz kitermelése előtt nyitott zöld utat, hiába is figyelmeztetett minden szakmai szervezet, hogy azzal a vízbázisunkat veszélyeztetjük.

Mindezek valóban feljogosították, hogy csatába induljon a Jobbik ellen. 

Első lépésként a balliberális oldal által kedvelt Kovács Béla sztoriba bonyolódott bele, és Mekk mesterhez hasonló szakértelemmel egyből fel is szólította az EP-képviselőt, hogy mondjon le a mentelmi jogáról. Azonban a mentelmi jog nem a képviselőé, hanem az egész törvényhozó testületé. Sem az Országgyűlés, sem az Európai Parlament tagjai nem mondhatnak le erről, attól csak megfosztani lehet őket.

Hírdetés

Hogy ezzel Németh a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként nincs tisztában, az a pozícióját tekintve aggasztó, de eddigi munkássága fényében annyira azért nem meglepő. Az elszabadult gáz- és villanyszámlák között könnyebb volt rendet vágni, mint eligazodni az ilyen bonyolult jogszabályok között.

Ezután következett csak a feketeleves, a kommunista-vád.

A Jobbik szombaton tartotta a XII. kongresszusát, ahol a nemzeti párt elnöke is beszédet mondott. Ennek ürügyén Németh Szilárd is sajtótájékoztatót tartott, ahol aztán kijelentette, hogy Vona Gábor félrevezeti az embereket.

Na, de miben? Mert nem csak úgy általánosan vezeti félre, hanem egy bizonyos kérdésben.

A rezsibiztos ugyanis tanácstalan abban a kérdésben, hogy a Jobbik most akkor ki akar lépni az Európai Unióból, vagy még sem? Mondjuk az EU mellett kampányolni egy olyan párt politikusaként, amelynek vezetője (vö.: Orbán Viktor miniszterelnök) leginkább Moszkvához (nem a mostanihoz) hasonlítja Brüsszelt, és amely ellen szabadságharcot vívunk, igencsak visszás. Egyébként ennek a küzdelemnek egyik legfontosabb(?) katonája pont Németh Szilárd, hiszen az elszabadult rezsi díjakat annak a szemét Uniónak köszönhetjük, legalábbis eleddig erről szólt a fáma…

Azért ilyenkor lehet gond az egyszeri békemenetes fejében; mert ugye rossz az EU, de rossz az is, aki a szerződéseket felülvizsgálná, sőt az a politikus meg kifejezetten hazaáruló, aki népszavazásra viszi az EU-tagság kérdését! Ja nem, az David Cameron, a frissen megválasztott angol miniszterelnök – a keményen dolgozó kisemberek névadószülője, ő rá igazán nem ildomos egy fideszesnek bántó szavakat mondani.

Szóval, Németh Szilárd igen vékony jégen táncol (figyelem: képzavar), ezért a részletekkel nem is kívánja fárasztani a hallgatóságát, inkább megállapítja:

hazugságra politikát Magyarországon nem lehet építeni.

(Szorosan nem tartozik a tárgyhoz, de a politikai hazugságról eszünkbe jutott a pénteki tüntetés; a szociális ágazatban dolgozók is tudnának mesélni az elmúlt 5 év kormányzati ígérgetéseiről).

Ám végső konklúzióval még tartozunk; a Jobbik EU-val kapcsolatos politikájáról Németh Szilárdnak a kommunista mozgalom jutott az eszébe. Azt nem tudni, hogy azért, mert az ellenzéki párt nem akar kilépni, vagy azért, mert el akarja hagyni a közösséget. Mert – szigorúan a szavak szintjén -, de a Fidesz is EU-kritikus – ezek szerint kommunista? Viszont a tettei egyértelműen a jelenlegi kizsákmányoló tagságunk (megfejelve a szabadkereskedelmi egyezménnyel) fenntartását szolgálják – tehát a Fidesz kommunista?

Németh zavarában minden bizonnyal túltolta a biciklijét, amikor kijelentette, hogy

a Jobbik és Vona Gábor egyre inkább hasonlít a kommunistákra és a kommunista mozgalomra.

Mindenesetre, ha a Fidesz tarsolyában (bocs, ezt nehéz kihagyni) Németh a halálos fegyver, akkor a Jobbik vezetése tényleg kérhet magának egy kávét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »