Kész bombák is voltak a robbantással gyanúsított férfi pincéjében

Facsavarok, szögek, robbanószer, gázbombák – ezeket találták a nyomozók a 23 éves gyanúsított pincéjében.

Amint arról beszámoltunk szombaton, a Teréz körúti robbantással gyanúsított 23 éves férfit gyermekkorában, 2001-ben a Csellengőkben is bemutatták, miután apja elrabolta P. Lászlót és lánytestvérét, majd Venezuelába szökött vele.

Karmacson élő apjához gyakran járt le a férfi, az épületben P. László elfogását követően házkutatást tartottak a hatóságok. Az itt talált tárgyakról az RTL Klub Híradója számolt be. Úgy tudják, hogy a házba behatolókat is megdöbbentette, hogy mi mindenre leltek a pincében.

Hírdetés

Robbanóanyagok, szögek és facsavarok voltak mindenhol, ezekből állított össze bombákat a gyanúsított, valószínűleg a Teréz körúton használt szerkezet is itt készült. Erre utal az is, hogy több összeszerelt bombát is találtak a pincében – ezeket később használhatta volna fel P. László.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre szerint „Ez a félelmünk nem volt alaptalan” – azaz tartani lehetett attól, hogy újabb merényletet hajt végre a karmacsi férfi. Erről azt követően beszélt a héten a főügyész, hogy elfogták a gyanúsítottat.

A falu, ahol lecsaptak a „magyar terroristára”Karmacs békés, szép környezetű nyugodt falu Hévíz és Keszthely környékén. Szerdán soha nem látott hatósági járművek zárták le a falu útjait, s egy erdő szélén található családi házban őrizetbe vették a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Ifjabb P. László már tizenhárom éve elköltözött innét, itt élő édesapját havi rendszerességgel látogatta. Riport.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »