Kész a kocsi, amellyel lezárnák a gyékényesi átkelőt

Készülnek a gyékényesi vasúti határátkelő lezárására, a gyors telepítésű drótakadály már elkészült, és a szögesdróttal körülvett vasúti kocsi is készen áll arra, hogy a határra tolják – tudta meg szerdán az MTI.

Péntek óta a horvát–magyar határra, a gyékényesi átkelőhöz vonattal hozott, illetve más magyar településekről – Barcsról, Letenyéről – a Somogy megyei Zákányba, a vasútállomásra szállított migránsokat a rendőrök minden esetben kisebb csoportokban kísérték a többnyire 14-16 kocsiból álló szerelvényekhez. Az illegális bevándorlókat innen vitték tovább a regisztrációs pontokra. Eddig több mint 15 ezren érkeztek Zákányba.

Hírdetés

A mintegy 1100 lakosú település polgármestere, Jankó Szabolcs (Fidesz–KDNP) szerda délután az MTI tudósítójának megerősítette a határ lezárásának előkészületeit, ugyanakkor azt mondta, arról nincs információja, hogy mikor zárják le a határt.

A migránsok szerdán is folyamatosan érkeztek és érkeznek a határra – mondta a polgármester, jelezve, hogy tudomása szerint késő délután egy újabb, nagyobb csoportot szállítanak a horvátok a határra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »