Késsel támadtak egy osztrák katonára Bécsben, aki bocsánatkérés helyett lepuffantotta az elkövetőt

Késsel támadt egy 26 éves osztrák állampolgár hétfőre virradóra az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál őrszolgálatban lévő egyik osztrák katonára, aki az elkövetőt agyonlőtte – közölte Harald Sörös a helyi rendőrség szóvivője.

Az illetékes szerint a késelő minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a katonának, aki először paprikasprével próbálkozott elhárítani a támadást, majd rövid dulakodást követően három lövést adott le Glock 17-es oldalfegyveréből.

Az elkövető a helyszínen életét vesztette, a környéket a rendőrség lezárta. A katona felkarján szerzett vágott sebet, őt sokkos állapotban kórházba szállították.

"Mindenben helyesen cselekedett"

Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: a megtámadott katona az előírásoknak megfelelően először az enyhébb eszközt – a paprikasprét – vette igénybe, s csak miután ez hatástalannak bizonyult, vette elő szolgálati fegyverét. "A dolgok jelenlegi állása szerint mindenben helyesen cselekedett" – hangsúlyozta Bauer.

Hírdetés

A minisztériumi illetékes szerint a külföldi diplomáciai létesítmények védelmére általában egy hivatásos katonát helyeznek őrszolgálatba az épület elé, egy másikat pedig az épületen belülre, ahol ez nem lehetséges, ott a második katona a legközelebbi rendőrőrsről látja el feladatát.

(MTI; képek: Kronen Zeitung)

Frissítés: ez is egy Mohamed

A legfrissebb hírek szerint az elkövető egyiptomi származású, a neve Mohamed E.

A nem hiába született és az integrációs követelményeknek maradéktalanul eleget tevő vallási fanatikus 10-15 alkalommal szúrta meg az őrszolgálatot teljesítő katonát, aki a védőmellényének köszönhetően maradt életben. A megtámadott katona önvédelemből először paprikaszprét használt, de a támadóra ez nem hatott. Ezután önvédelemből legalább négy lövést adott le, ebből kettő találta el a terroristát.

Ezúttal egy algériait késeltek meg Bécsben

Afgán késelt Bécsben – valóban szép dolog a sokszínűség

Lázár megmagyarázta, Kurz elfogadta

"50 évvel ezelőtt Bécs még Bécs volt" – az idős osztrákok bezavarnak egy kicsit a Zsindex "Lázár-cáfoló" videójába

Már Lázár Jánost is cenzúrázza a Facebook – a muszlimfertőzött Bécs bemutatása volt a baj


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »