„Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz az első!”

„Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz az első!”

Hétfőn sok kárpátaljai kapott fenyegető, magyarellenes üzeneteket SMS-ben és a Telegramon, egy internetes üzenetküldő csatornán keresztül. Az érintettek az üzeneteket ukránul és magyarul is megkapták.

Hírdetés

„Magyarok késhegyre!”, „Gyorsan meneküljetek hazaárulók!”, „A magyarok paraziták!”, „Takarodás Ukrajnából!”, „Aki nem fut el, az lesz az első!” – Ilyen, és ehhez hasonló tartalmú obszcén üzeneteket kaptak hétfőn a kárpátaljai magyarok. Gyanítható, hogy nem véletlenül időzítették a fenyegető üzeneteket hétfőre, ugyanis a legnagyobb ukrajnai magyar érdekvédelmi szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség éppen aznap ünnepelte fennállásának harmincötödik évfordulóját. A sok esetben halásos fenyegetéseket is tartalmazó üzeneteket kazah, bosnyák és kirgiz számokról küldték.

Az ukrán kormányhoz közel álló újságírók szerint orosz provokációról lehet szó, amelynek célja, hogy megossza az ukránokat és a kárpátaljai magyarságot. Kárpátalja kormányzósága azt tanácsolja, hogy, aki ilyen üzenetet kap, az blokkolja a küldőjét. Az ukrán kormány részéről – a rövid tájékoztatón túl – ez idáig sem elhatárolódás, sem pedig a bűnösök kézre kerítésére vonatkozó ígéret nem hangzott el.

Forrás: Magyar Hírlap

Borítókép: MagyarHírlap

The post „Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz az első!” appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »