Késés a nyugdíjaknál – kiderült, mikor fizetnek

Késés a nyugdíjaknál – kiderült, mikor fizetnek

A nyugdíjak átutalásának időpontja minden hónap 12-e, ami most szombatra esne, ezért a kifizetés napja a hétvégét megelőző munkanap, vagyis a mai. Sokan jelezték azonban, hogy nem kapták meg a juttatást, ráadásul több bank ügyfelei is érintettek.

Az OTP Bank honlapján péntek délelőtt közlemény jelent meg, amely szerint „a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik”.

Hírdetés

A CIB pedig azt közölte, hogy „A mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani.”

A Magyar Államkincstár végül azt írta, hogy
„a bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek. Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el”.
Decemberben karácsony miatt előrehozták az utalást, ezért 40 napja kapták meg a pénzüket az idősek. Mintegy egymillió nyugdíjast érinthet az elmaradt utalás.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »