Késelés és lövöldözés az Erzsébet körúton

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy megkéselt férfi, aki riasztófegyverével védekezett a főváros forgalmas pontján – most életveszélyt okozó testi sértés a vád.

Az eset 2016 augusztusában történt, amikor egy akkor 15 éves fiú és 22 éves társa egy konfliktust követően egy négyfős társaságra támadt. Közülük az egyik férfit a fiatalkorú egy késsel életveszélyesen megsebesítette.

A vádirat szerint 2016. augusztus 23-án az esti órákban barátnőikkel szórakozni indultak gépkocsival, amit az idősebbik vádlott vezetett. Éjfél körül a lányok elváltak barátaiktól, és elindultak cigarettát vásárolni. A Teréz körúton, az Oktogon közelében összetalálkoztak egy négyfős társasággal – amelynek tagja volt a későbbi sértett is -, és szóváltásba keveredtek. Az ittas állapotban lévő későbbi sértett az egyik lányt egy esetben tenyérrel arcon ütötte.

A két lány visszafutott az autójuk mellett várakozó vádlottakhoz, és elpanaszolták, hogy mi történt velük. Beültek az autóba, és elindultak, hogy megkeressék és kérdőre vonják a társaságot a történtek miatt.

Hírdetés

Az Erzsébet körúton meglátták a járdán sétáló fiatalokat. A négyfős társaság mellett hirtelen fékezéssel megálltak, majd a 22 éves férfi magához vette az autóban tartott kb. 40-50 centiméteres viperáját, azzal a gépkocsiból kiszállt, kicsapta, és gyors léptekkel megindult a társaság felé, miközben hangos szóval kérte számon rajtuk a történteket. Társa is kiszállt az autóból, a kezében egy kihajtható pengéjű késsel ő is a sértett és társasága felé indult.

Az idősebbik a sértettet többször lábon ütötte a viperával. A sértett ekkor védekezésül a ruházatából egy gáz-riasztó pisztolyt vett elő, és azzal közvetlen közelről, legalább két alkalommal a támadójára lőtt, akinek az egyik lövés eltalálta az arcát. Ennek hatására átszaladt az út túloldalára.

Társai a sértett segítségére siettek, ekkor a fiatalkorú is elfutott a helyszínről. Az elkövetők az autójukkal elhajtottak a helyszínről, nem sokkal később azonban a rendőrök elfogták és előállították őket. A sértett szúrt sérülései életveszélyesek voltak.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, felnőttkorú társával szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette a vád.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »