Kés a hátba

Kés a hátba

Hoppá!

Alapvetően Dobrev Kláráék szurkálják a pedagógusok hátába a késeket, a magyar baloldal ugyanis nem akar pedagógusbér-emelést, ezért akadályozza, hogy Magyarország hozzájusson az uniós forrásokhoz. Noha tagadják, de ők állnak a háború pártján is, támogatva a magas infláció további elhúzódását, miközben mindkét esetben a kormányt okolják a helyzetért.

Az előbbit lapunk kérdésére Gulyás Gergely a Kormányinfón, utóbbit Orbán Viktor jelentette ki a szokásos rádióinterjújában.

Mint felvetésünkre a miniszter elmondta, Magyarország már holnap hozzájuthatna a bennünket megillető forrásokhoz, ha nem támasztanának újabb és újabb akadályokat azok a frakciók, amelyekben a magyar baloldali képviselők tevékenykednek.

Pedig köztudomású, hogy január 1-jétől tíz százalékkal megemelkedtek a pedagógusbérek, de a kormány kevesebb mint két év, huszonkét hónap alatt szeretné elérni, hogy a pedagógusbérek jelentősen megemelkedjenek, a diplomás átlagbér 80 százalékáig. Ez 800 ezer forint fölött lesz 2025-re. Tehát „huszonkét hónap múlva egy átlagos pedagógusbér 800 ezer forint fölött lenne” – hangsúlyozta Gulyás Gergely. Elmondta azonban azt is, hogy „a magyar baloldal nem akar pedagógusbér-emelést. Mindent megtesz azért, hogy Magyarország ne jusson hozzá ezekhez a forrásokhoz. Próbálunk a bizottsággal tárgyalni és meggyőzni úgy, hogy közben a Magyarországról kiküldött, a magyar választók szavazati alapján Brüsszelben dolgozó képviselők szurkálják a késeket a mi hátunkba, de valójában ez a pedagógusok háta, és a pedagógusok ügyét nehezítik meg ezzel”.

Eközben tudjuk, hogy Dobrev Klára, Ujhelyi István vagy éppen Cseh Katalin nettó hatmillió forintos jövedelemért szintén a magyar választók bizalmából Brüsszelben dolgozó társaikkal együtt egymást túllicitálva, gyűlölködő tekintettel mutogatnak Orbán Viktorra, és a kormányt vádolják az alacsony pedagógusbérek miatt. Ők állnak a hátterében a szakszervezetek sztrájkszervező akcióinak is, és azt is helyénvalónak tartják, ha a szakszervezetek képviselői szivárványos ruhában, az LMBTQ-propagandát az eseményeken is vastagon kifejtve akarnak tenni az oktatás megváltoztatásáért.

Hírdetés

Hasonló a helyzet a háború- vagy békepártiság tekintetében is. A baloldal bőszen tagadja, hogy háborúpárti lenne, mert pontosan tudja, hogy a magyarok elutasítják a háborút, és a béke oldalán állnak. Ugyanakkor a baloldal kijelentette, hogy hogy ők azt fogják tenni, amit a nemzetközi közösség mond. Tehát ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is úgy, nyakig állnánk a háborúban, mint a németek. Már mi is elküldtük volna a tankjainkat, a használaton kívül lévő egykori orosz fegyvereinket, és mi is benne lennénk a háborúban, mint fegyverszállító felek. A baloldal megmondta, hogyha ő mandátumot kap, akkor együtt úszik, együtt utazik a nemzetközi közösséggel. Ahogy Orbán Viktor fogalmazott: „Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Ráadásul egy nagyon éles nemzeti érdekünk van, mert van az országnak egy érdeke, meg a Kárpátalján élő magyaroknak is van egy érdeke, és ez a nemzeti érdek azt adja ki, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból.”

És utána jönnek a nyilatkozatok, hogy most akkor a Nyugat, az Európai Unió háborúban áll-e Oroszországgal vagy nem? Orbán Viktor aláhúzta: „Ami egy nevetséges helyzet, mert hogy ki áll háborúban a másikkal, az nem nyilatkozatoknak a kérdése. Hogyha te fegyvert küldesz, hogyha te finanszírozod a hadban álló felek egyikének teljes éves költségvetését, kilátásba helyezel újabb fegyverszállításokat, egyre modernebbeket, akkor mondhatsz, amit akarsz, mindegy, te mit nyilatkozol, te benne vagy a háborúban. Ráadásul a másik fél, akivel szemben szállítod a fegyvereket, és támogatod az egyik felet, dönti el igazából, hogy téged úgy tekint-e, mint aki vele háborúban áll, mindegy, hogy te mit mondasz.”

Írásunkban nem állítottunk semmi újat, csak azt igyekeztünk érzékeltetni, hogy e két, kiemelten fontos politikai kérdésben, a pedagógusbérek, illetve a háborúpártiság terén hogyan verik át Gyurcsányék az embereket.

Főleg a baloldali szavazóknak érdemes elgondolkodniuk Jorge Bucay argentin író megállapításán. „Azt lehet leginkább átverni, akinek a vágyaihoz kellőképpen illik a hazugság.”

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »