Kérte a hulladékoktól, hogy hagyják békén a kutyáját, ezért meg kellett halnia

Kérte a hulladékoktól, hogy hagyják békén a kutyáját, ezért meg kellett halnia

Az egész főváros Pepsit (1), a kiskutyát keresi, akinek gazdáját, Sz. Gábort (†25) péntek éjjel a 28-as villamoson halálra késelték – írja a Blikk.

A fiú a kis pincserrel és legjobb barátjával, Márkkal (24) tartott hazafelé a villamoson, amikor felszállt a két férfi és egy nő.

– Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrát – idézte fel a szörnyű pillanatokat Márk. – Gábor kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott, és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit mondott, hogy nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni…

Mint azt megírtuk, az egyik támadó késével megszúrta a kutya gazdáját, majd társaival az Orczy téri megállóban leugrott a villamosról, és elszaladt. A járművön kitört a pánik.

Gábor sebét Márk próbálta elszorítani, de hiába. A legjobb barátja karjában halt meg.

– Engem Gábor bátyja értesített, de el sem hiszem, hogy ez megtörténhetett. Hiszen mindig szelíd fiú volt, pultosként dolgozott egy diszkóban, de járt el bulizni – mondta a Blikknek Horváth Anna (27), a megkéselt fiú volt szerelme. – Ha csak Gáborra gondolok, rögtön sírva fakadok. Pár napja jöttem ki Hollandiába dolgozni, a tragédia reggelén még beszéltünk is egymással. Most pedig a temetésére készülök…

A rendőrség alig húsz perccel később, bravúros gyorsasággal elfogta a tetteseket.

A Kőbányai úton, a 28-as villamos vonala mentén tucatnyi mécses lángja lobog. Többen virágcsokrot is vittek Gábor emlékére. A fiatalember szülei Írországban élnek, most úton vannak hazafelé. Közben egész Budapest a tragikus sorsú fiú kiskutyáját, Pepsit keresi, mert a kis szuka világgá szaladt ijedtében.

Hírdetés

Lakótelepen kapták el

A nyomozás során kiderült, hogy "L." János (43) szúrta meg a férfit. Őt két kilométerrel odébb, a MÁV-lakótelepen fogták el. Társa, "D." Károly (25) bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében, míg "D." Évát (28) bűnpártolással gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte mindhármójuk letartóztatását.

Frissítés: Elfogták a hajléktalan gyilkosokat

Letartóztatta a fővárosban a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját a Budai Központi Kerületi Bíróság – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben hétfőn – írja az Index.

A megalapozott gyanú szerint április 3-án késő este a 28-as villamoson együtt utazott a három gyanúsított – két férfi és egy nő –, valamint a sértett. Szóváltás alakult ki az egyik férfi és a sértett között, a férfi leköpte a sértettet, majd dulakodni kezdtek, és a férfi elővett egy kést. Mint megírtuk, az áldozat a kiskutyáját védte.

Ahogy felszálltak a támadók, kiszúrták maguknak Gábort és elkezdték piszkálni a kutyáját.

A sértett barátja ezt észlelve a sértett védelmére kelt, azonban ezt a másik férfi gyanúsított megakadályozta, majd a kést tartó gyanúsított mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette. A villamosvezető megállította a szerelvényt, a 3 gyanúsított elfutott, a nő a tettestől átvette a kést, és egy közterületi virágládába rejtette.

A két férfit letartóztatják, a szintén bűnöző kurvának csak bűnügyi felügyelet jár

A férfiak emberölés miatt akár 15 évig, a nő bűnpártolás miatt 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Az ügyészség a két férfi letartóztatását és a nő bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta.

Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. Az emberölés feltételezett tettese többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás (nagyszerű intézménynek bizonyult ebben az esetben is, a többszörösen büntetett csövesnél nagy ötlet volt – a szerk.) és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el tettét, idén januárban szabadult. A meggyanúsított nő ellen több büntetőeljárás van folyamatban.

A bíróság szerint a két férfi esetében szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásuk indokolt, amit egy hónapra, május 6-ig rendeltek el. A nő esetében elegendő a bűnügyi felügyelet. A két férfi és védőik fellebbeztek a bíróság döntése ellen.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »