Keresztényüldözés a  nyugatbarát Szaúd-Arábiában

Keresztényüldözés a  nyugatbarát Szaúd-Arábiában

Libanoniak ünnepelték Agusztus 15.-én Nagyboldogasszony szent napját ünnepelték saját lakásunkba. A szaúdi vallási rendőrség kitiltotta őket az országból.

Keresztény libanoni vendégmunkások Szűz Mária napján saját bérelt lakásukon belül zárt körben szerették volna megünnepelni Nagyboldogasszony napját, de a szaúdi vallási rendőrség rájuk tört, és letartóztatták az egybegyűlt keresztényeket.

Huszonhét keresztény libanoni ellen indult tiltott vallás gyakorlása, Biblia használta, és nem iszlám ima imádkozása miatt. A szaúdi vallási rendőrség szigorúan veszi az ilyen cselekedetet, nem egy esetben akár halálos ítéletet is hozott már.

Hírdetés

A szaúdi vallási rendőrség Al-Khafji tartomány biztonsági erőinek jelentése alapján bukkantak rá a keresztényekre. A hatóságok a családos embereket és a gyerekeket sem kímélték, mindenkit fogdába zártak.

A libanoni Diyar lap szerint a huszonhét libanoni keresztények  szerencsések voltak és megúszták azzal, hogy kitoloncolták őket a vahabita államból.

Az iszlám vallás elismeri és tiszteli Jézus urunk édesanyját Szűz Máriát. A korán szúrai között is szerepel a neve. A iszlám nem tiltja Szűz Máriához való imádságot.  Szíriában még egy mecsetet is építettek a tiszteletére. Kizárólag a szélsőséges vahabita és szalafista irányzatok tartják eretnek cselekedetnek a Boldogasszony tiszteletét.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »