Keresztények keresztre feszítése

Keresztények keresztre feszítése

De talán mégis Nietzschének volna igaza, hogy a kereszténység toleranciája visszájára fordult, s Európa elpuhult.

Hányszor írtak már a Nyugat hanyatlásáról, alkonyáról? S írta Kölcsey, hogy:  „Hányszor zengett ajkain Ozmán vad népének  Vert hadunk csonthalmain győzedelmi ének!”  

Ébresztő Magyarország, ébresztő Európa! Ne legyenek már illúzióink: ami nálunk egyéni szabadság, vallásszabadság, szólásszabadság, s mint ilyen, alapvető érték, az együttélés záloga és szavatolása, addig mindez a másik oldalon a gyengeség jele, s kapu, alkalom a benyomuló „másság”, az igaz hit, az egyedüli igazság terjesztésére, ami a tanítás szerint szent kötelesség is. Vallásszabadság, az Iszlám elismerése? És a másik oldalon mi van? Mit mondotok Ti, magyarországi muszlimok, muszlimák? Van nekünk helyünk és módunk a saját országunkban, a saját vallásunkkal élni?   
Mit mondanak a Ti vallási vezetőitek Allah nevében?

Az arab Mohamed alapította az Iszlám vallást, az elnevezés odaadást jelent. A mindenható Istenben – Allah – való hit ezen vallás dogmája, mely szerint más Istent nem szabad tisztelni, tehát az „egyistenség” hite. Ez az Isten Allah, Mohamed próféta pedig a követe.

Mint „Isten küldötte” az Iszlám vallást az egész világra ki akarta terjeszteni. Az Iszlám szent könyve a Korán, melyet Mohamedtől eredeztetnek. A korábbi időkben (az arab hódítók által) az Iszlám elterjedt Afrikában, Indiában, részben Európában is. A mór és a török hatalom hanyatlásával időlegesen visszaszorult.

Ma azonban főleg az afrikai négerek között ismét terjed, de pl.  Irak, Ázsia – India jelentékeny részében, Egyiptom, sőt,  Európában is akadnak követőik, pl. Törökországban, Spanyolországban.  2005-ös felmérés szerint az Iszlám vallást kb. 1,5 milliárdan mondják magukénak, a keresztények száma kb. 2 milliárd. [1]

Talán kijelenthetjük, hogy ez a vallás mára – földrajzilag tekintve – a világ jelentős részét „bekebelezte”.  Épülnek mindenfelé a mecsetek, melyeket nem tekintenek Isten házának mint mi keresztények, hanem csupán gyülekező helynek a közös imádság elmondására. A Korán – az Iszlám szentírása – részletesen leír mindent, amit a hívőknek be kell tartani, közben fenyegeti a hitetleneket. Mindenkit hitetlennek tekintenek, aki nem az Iszlám vallás híve.

Láthatjuk a jelen történésein keresztül, hogy ez mit takar. Pl.: megkorbácsolással, karjaiknál fellógatással, fémketrecbe zárással és keresztre feszítéssel büntették meg azokat, akik megsértették a böjti hónap előírásait, pl. isznak egy korty vizet napközben. A líbiai Szirt városban 12 embert fejeztek le, az egyik meggyilkolt holttestét megtorlásként és figyelmeztetésként az utcán keresztre feszítették – így jár az, aki fellázad az Iszlám Állam uralma ellen.

Kivégzés vár arra is, aki „hitehagyottakkal üzletel”. Elrabolt gyerekek egy részét eladják szexrabszolgának, másokat brutálisan meggyilkolnak vagy élve temetnek el. [2] „Szellemi fogyatékkal élő gyermekeket öngyilkos robbantásokra vettek rá, anélkül, hogy azok tudták volna, mit tesznek.” [3]
A keresztények üldözöttek voltak mindig, ez az utóbbi években felerősödött.

Hírdetés

Megfélemlítések, tiltások, a hívek megkínzása és halálra ítélése is évszázadokon keresztül tartott. A kereszténység kb. 2 milliárd hívővel számolhat. [4] A keresztény vallás a felebarátaink tiszteletét és szeretetét hirdeti, a másképp gondolkodókat, a más vallás híveit sem ítéli el, nem fenyegeti öldökléssel.  

A két adat összevetése ijesztő: iszlám vallású 1.5 milliárd, keresztény 2 milliárd. A Föld népességének növekedését tekintve a  kereszténység évente 1,12 %-kal, míg az iszlám 1,76 %-kal növekszik. Vagyis a keresztények száma csökken.  

A mohamedán vallást Magyarország is beiktatta törvényesen a felekezetek sorába, és jelenleg is fenntartja. A Magyarországi Iszlám Tanácson belül létezik a Magyar Iszlám Közösség, és a Magyarországi Muszlimok Egyháza – az adó 1 %-ára is jogosultak.

Az Iszlám szent könyve, a Korán egyszerre ír a béke, a könyörületesség, a szeretet parancsáról és a haragvó, bosszúálló parancsról. Aki a képletes, példabeszédekkel és rejtélyes szövegekkel gazdag Szent Könyvet olvassa, nehezen tudja elképzelni, hogy ezzel az indítékkal egészen a terrorizmusig is el lehet jutni. Én most nem a lefejezőket kérdezem. De ugyan mi indíthatta a tunéziai idegenvezető fiút (18 éves  középosztálybelit), aki a múzeumban egyszercsak előrántotta fegyverét és válogatás nélkül halomra lőtte a látogatókat.

Itt, Magyarországon (Magyaresztán) a Facebookon is van levelezés a muszlimok között: a levelezés egyik kiemelt problémája, hogy egy zárt csoport belügyeibe minek, s milyen jogon avatkozott be a „beszóló”. Bizonyos szakértők szerint a nyugati dzsihadisták toborzása a Facebook segítségével, azon keresztül is zajlik! „Magyaresztáni” Muszlimok és Muszlimák! Szerintetek „Magyaresztán” és a magyar kereszténység problematikus?

No, meg az európai … Ti honnan jöttetek, s ha itt születtetek, s áttértetek az iszlám hitre, miért tettétek? Miért nem egy arab országba mentek, s miért nem ott gazdagítjátok  Allah virágoskertjeit? Vagy így teljesítitek a parancsot, miszerint terjeszteni kell a hitet, ez a fő feladat? Azt a „hitet”, amelynek alapján százakat, ártatlan embereket mészároltak, mészárolnak le iszlamista terroristák?!    

Mi fog történni velünk keresztényekkel, ha az Iszlám megveti a lábát Európában? Vagy már megvetette?!      
  
Forrás: [1],  [4]  Wikipédia;  [2] ENSZ Gyermekjogi Bizottsága;  [3] Renáta Winter (ENSZ Gyermekjogi Bizottsága, alapító tag)

Patakfalvy Katalin
 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »