Keresztelővel indult, cigikéréssel folytatódott, botos tömegverekedés lett a vége

Keresztelővel indult, cigikéréssel folytatódott, botos tömegverekedés lett a vége

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt négy Nógrád megyei férfi – köztük egy fiatalkorú – ellen, akik egy nagybárkányi kocsmában ünnepeltek, amikor egy, a közelben szórakozó társassággal szóváltásba keveredtek, majd megverték azok rokonait – derül ki az ügyészségi közleményből.

A három testvér és sógoruk 2020. október 23-án egy keresztelő ünnepség után iszogattak egy nagybárkányi kocsmában, amelytől nem messze egy másik társaság éppen születésnapot ünnepelt.

A születésnapot ünneplő társaság egyik tagja a kocsma előtt dohányzott, ezt meglátva az egyik testvér kért tőle egy cigarettát, ám mivel csak az éppen szívott cigarettát kaphatta volna meg, feldühödött, szidni kezdte a férfit, és megragadta a nyakát.

A dohányzó férfi hazaérve beszámolt a bántalmazásról családjának, akik rögtön a kocsmába siettek, és számon kérték a társaságot a történtek miatt.

A négy férfi erre botokkal támadt az érkezőkre, és mindenkit ütöttek-rúgtak akit csak értek. A verekedés hírére a bántalmazottaknak a helyszínre érkező újabb két családtagja sem járt jobban, a konfliktust kezdeményező férfi ugyanis mindkettőjüket megverte.

Hírdetés

A pórul járt család egyik tagja súlyos, míg másik kettő könnyebb sérüléseket szerzett, ám az ő esetükben a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A kocsmai társaság még a rendőrök kiérkezése előtt távozott a helyszínről.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a négy vádlottal szemben garázdaság bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat, velük szemben szabadságvesztés, közérdekű munka és elzárás kiszabását, a fiatalkorú vádlottal szemben pedig javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Aznap Nagybárkányban, vagy ugyanaz az eset, vagy feltűnően sok a hasonlóság:

Komoly vitapartnernek bizonyult egy tari és egy mátraszőlősi lakos


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »