Keresik a férfit, aki Mária-szobrot lopott a terézvárosi templomból

Keresik a férfit, aki Mária-szobrot lopott a terézvárosi templomból

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomból március 7-én vitte el egy ismeretlen férfi a Kármelhegyi Boldogasszony fából készült szobrát.

A Police.hu oldalon olvasható, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi március 7-én 9 óra körül a VI. kerületi templomból ellopott egy fából faragott Szűz Mária-szobrot.

A rendőrség honlapján közzétett felvételen látható a feltételezett elkövető.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Hírdetés

*

Horváth Zoltán protonotárius kanonok, esperes, plébános korábban már tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a templomból valaki ellopta a Kármelhegyi Boldogasszony fából készült szobrát, amelyet a hívek és a templom látogatói is nagyon szerettek. „Egy édesanya évekkel korábban a szobor előtt imádkozva kérte Jézus édesanyjának közbenjárását és segítségét, mert hosszú ideje eredménytelenül vágytak gyermekáldásra férjével. A Szűzanya pedig meghallgatta az imát, és megsegítette őket. Azóta az édesanya már kisfiával a karján jár a Teréz-templomba hálát adni, akit éppen úgy tart a kezében, ahogyan a Kármelhegyi Boldogasszony a kis Jézust” – mondta el a plébános.

Forrás: Police.hu, Avilai Nagy Szent Teréz-plébánia

Fotó: Merényi Zita

Videó: PoliceHungary

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »