Kérés az M1-hez: ne hamisítsanak Soros érdekében, jó?

Kérés az M1-hez: ne hamisítsanak Soros érdekében, jó?

Tisztelt M1 Hírszerkesztőség!

Tegnap esti híradójukban hosszan méltatták Alexander von Rétyi George Sorosról németül megjelent könyvének magyar kiadását.

Ami dicséretes, hiszen még szembe is meneteltek a jMédiatanáccsal reklámtilalmi ügyben.

De az nem, hogy miközben ott volt előttük a magyar nyelvű könyvön hatalmas betűkkel a „George Soros” név, folyamatosan a „Soros Györgyről” írt könyvről beszéltek.

Örvendetes, hogy a hazai sajtó egyre inkább leáll Soros valódi nevének meghamisításáról és így nem a Györgyöt használja, és az elmúlt 27 évi gyakorlatnak megfelelően ráadásul csúszva-mászva odatéve „a magyar származású” eptitheton ornanst, ha netán valaki azt hinné, a György hindi, eszkimó, netán más származásra utal.

Hírdetés

Vegyenek példát  a Magyar Hírlapról, a Demokratáról és egyre inkább a Magyar Időkről is, amely már a valódi nevén nevezi a több országban bűnelkövetőként elítélt valutaspekulánst.

Nem egyszer emlékeztettem arra – Önöket is  -, hogy nem Lantos Tamást vagy Lendvai Pált mondunk Tom Lantos vagy Paul Lendvai nevének említésekor.

Kérem, egyenesítsék ki gerincüket, mert az a nem meghamisított nevet magán hordó könyv meghamisított címmel történt bemutatásakor már „S” betűvé formálódott.

És képzeljék, mit kapnak a másik oldaltól, ha két ilyen betűformájú gerinc kerül egymásmellé.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »