Kerékpárutat avattak, lassan az egész Börzsöny körbejárható

Kerékpárutat avattak, lassan az egész Börzsöny körbejárható

Kerékpárutat adtak át a királyréti erdei kisvasút napján. A Királyrétről Nógrádra vezető 15 kilométeres szakasszal már majdnem az egész Börzsöny körbejárható.

Szombaton több százan utaztak az erdei kis vonaton a Börzsönyben, ugyanis május első szombatja a királyréti vonat napja. „A mai napra – a hagyományos programokon: terepfutáson, túrákon, játékokon, családi, egyéb érdekes programokon túl – különlegességet kínálunk. Átadtuk, megnyitottuk a Királyrétről Nógrádra átvezető szakaszt a kerékpárosok számára” – mondta Lengyel László, az Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati munkatársa.

Az átadón jelen volt Harrach Péter országgyűlési képviselő is, aki beszédében hangsúlyozta: az elmúlt időszakban számos vendégház, kirándulóközpont létesült a térségben, a mostani beruházást a kerékpárosoknak szánják.

Hírdetés

„A Királyrét és általában a Börzsöny a bakancsos turizmus kedvelt helye, de most hangsúlyt kap a kerékpáros turizmus is. Gondolják meg, hogy ezzel az új szakasszal, amely most Nógrádig áll rendelkezésünkre, gyakorlatilag már körbejárhatjuk a Börzsönyt” – jelentette ki a KDNP-s országgyűlési képviselő.

Az átadó után valaki családostul, valaki egyedül tette meg a körülbelül 15 kilométeres távot.

„Nagyon jó az út, majdhogynem országútival tekerhető, mountain bike-kal simán, cycle crosszal is el lehet jönni. Nagyon jó edzés akár családoknak is, nem nehéz szakasz. Az elején vagy egy picit erősebb emelkedő, de egyébként teljesen jó” – így Vincze Dávid, túrázó.

Júniusban újabb fejlesztés fejeződik be a térségben, akkor a börzsönyi erdeivasút-hálózat bővül újabb szakasszal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »