Kérdés Amerikából: Miért támogatja nagy összegekkel ellenségeit a magyar kormány?

Kérdés Amerikából: Miért támogatja nagy összegekkel ellenségeit a magyar kormány?

RON PAUL INSTITUTE

Daniel McAdams, a Ron Paul Intézet nevű amerikai agytröszt ügyvezető igazgatója, évtizedek óta a jobboldali magyar kormányok következetes barátja cikket írt a jobboldali vezetésű Magyarország és Lengyelország egyik  legnagyobb amerikai ellenségéről, a neokon Anne Applebaumról, aki elsősorban a Washington Postban támadja folyamatosan a magyar és lengyel kormányt.

Mai keltezésű cikkének címe: „Neokon Anne Applebaum: Adjatok nekem pénzt, hogy harcoljak az ’orosz dezinformáció’ ellen”.

Írását azzal kezdi,  hogy Applebaum soha nem látott olyan ágyat, amely alatt ne számítana egy gonosz oroszt rejtőzködni. Majd „felfedezéseit” harsányan megírja.

Applebaumnak – mint a legtöbb neokonnak – egyetlen paripája van: hogy az amerikai kormány még több pénzt adjon az éppen aktuális veszély elhárítására. Ami rendszerint Oroszország vagy Putyin. De lehet Kína, Irán, Asszad, stb.

Applebaum  Radoslaw Sikorski, a Tusk-kormány idején külügyminiszter felesége. Érdekes módon, a mindenki mástól átláthatóságokat követelő újságírónő éves jövedelme megmagyarázhatatlan módon igen látványosan szökött rendkívüli magasságokba. Csak azt nem tudni, hogyan.

Jövedelme 2011-ben évi 20 000 dollárról 2013-ra évi 800 000 dollárra szökött, mint kiderült férje szolgálati idején kötelező családi jövedelembevallásából.

Hírdetés

Applebaum legutóbb is … „igen, kitalálták”… az orosz dezinformációs veszélyről cikkezett a Washington Postban.

McAdams cikkéből kiderül, Applebaum nagyon is tudja, hogy melyik oldalon van a kenyér megkenve. A Washington Post szerkesztősége cikkéhez megjegyzésként odaírta, hogy Anne Applebaum Edward Lucas-szal, az Economist brit hetilap egyik vezető szerkesztőjével e héten az Európai Politikai Elemzés Központjában dezinformáció ellenes kezdeményezést indít, ahol ő lesz az első alelnök.

A szerző ezután felsorolja, kik támogatják ezt a Központot. A felsorolás tartalmazza az óriási amerikai hadiipari cégeket. És a Magyar Kezdeményezési Alapítványt (The Hungarian Initiatives Foundation).

Amely Fellegi Tamás, az Orbán-kormány volt minisztere, e Magyarországot „segítő” lobbicég vezetője.

McAdams azt írja, „Netán a Fidesz támogatói meg akarják kérdezni kormányukat, hogy adóforintjaik miért mennek egy ilyen értéktelen, Fidesz-ellenes ügyre”.

Kedves Daniel, igen szomorú tapasztalataim alapján vagyok kénytelen mondani: nem fogják megkérdezni.

Ezért én megkérdezem Lázár Jánost, a balliberális újságírók kérdéseire hosszan, előzékenyen, udvariasan és humorral válaszoló miniszterelnökséget vezető minisztertől.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »