Kercaszomor: gyilkolni akart az „ártatlan” Sipos cigány

Bár nincs világpolitikai jelentősége, mégis rendszeresen beszámolunk a Kercaszomor településen garázdálkodó élősködők viselt dolgairól, mert az események érdekes bepillantást engednek a hatóságok vállvonogatásától felbátorított bűnözők életébe. Az „ártatlan” Sipos Ferenc, akiről a rendőrség már többször megállapította, hogy ártatlan és a légynek sem tudna ártani, ma fahusánggal támadott egy falubeli férfira és feleségére, majd megpróbálta autóval elgázolni a férjet.

Sipos, akit korábban saját kislánya megrontásáért sújtottak letöltendő fegyházbüntetéssel, lassan két éve korlátlan ura Kercaszomor utcáinak, és haverjaival személyesen határozza meg, hogy a környezetében élőknek mihez van joguk és mihez nincs (az utóbbi gyakoribb). Egyik szomszédját már szigorúan megbüntette a hatóság, mert az erdő szélén halálos fenyegetéseket üvöltve rárontó majd őt tettleg is bántalmazó galerivel szemben elő merészelte venni engedéllyel tartott gázpisztolyát; a megyei ügyészség szerint a helyzet „feszült volt ugyan, de nem fenyegető”, ezért a cselekmény nem jogos védelem, hanem garázdaság volt.

Hírdetés

Ma arról kapott bejelentést a rendőrségi segélyhívó, hogy Sipos ugyanezt a férfit lesből előugorva bottal kezdte ütlegelni a nyílt utcán, miközben az feleségével sétált hazafelé. A férfi nem mert visszaütni, mert ebből már komoly baja származott korábban is, inkább futásnak eredt feleségével. A cigány erre bepattant becsületes munkával szerzett autójával, és azzal kezdte üldözni. El is ütötte a férfit, azonban szerencsére az nem került a kerekek alá, hanem a motorháztetőre zuhant. Eközben már a 112-es segélyhívóval beszélt, így az ügyeletes is hallhatta a támadást.

Borítékoljuk, mi lesz az ügy kimenetele: a botütéseket „nem lehet bizonyítani”, a férfi feleségének tanúvallomását ki fogják zárni a nyomozásból, mert „elfogult” (ellentétben a korábbi ügyekben lelkesen tanúskodó cigány némberekkel), a gázolás pedig közlekedési balesetnek lesz minősítve, amiért természetesen az áldozat a hibás, mert mit mászkál az úttesten.

Mindenesetre nem vennénk a lelkünkre, ha egy csendes nyári éjszakán pesti skinheadek vernék szét a Sipos putrit, a benne lakókkal együtt.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »