Képzőművészeti kiállítások (Városnapok Kovásznán)

Képzőművészeti kiállítások (Városnapok Kovásznán)

A Kádár László Képtárban kiállítás nyílt a Nyárádszentsimoni Művésztelep alkotásaiból. A tárlatot Mihály Zsolt vállalkozó, a nyárádszentsimoni Harangláb Kulturális Egyesület elnöke, a művésztelep támogatója és mecénása nyitotta meg.

Mint elmondta, a nyárádszentsimoni művésztelep olyan szellemi műhely, ahol a nemzeti elkötelezettség jegyében képzőművészek, írók és zenészek alkotnak. A szeptember 30-ig látogatható kiállításon Baáb József, Éltes Barna, Ferencz Zoltán, Horváth Levente, Mihály Eszter, Rizmayer Péter, Siklódy Ferenc és Sipos Gaudi Tünde munkái láthatók. A megnyitón közreműködött Somodi Ágota, a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont diákja.

Hírdetés

A kiállítások sorát folytatva, a Városi Művelődési Házban Mikola Zoltán kovásznai fotóművész megnyitotta a pápai Bolla Bernadett fotográfus Vörös és Fekete című tárlatát. A fotóművész vallomása szerint a Kovásznán kiállított 26 kép megalkotásában a pápai Csiszár Gyula díszműkovács műhelye inspirálta. Aki végignézi a kiállítást, egész biztosan nem tanulja meg a kovácsmesterség minden csínját-bínját, de talán megérez valamit abból a csodából, amit alkotásnak nevezünk, függetlenül attól, hogy a művész kalapáccsal vagy fényképezőgéppel a kezében teszi azt.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »