Kénytelen volt Dél-Korea visszaállítani a korlátozásokat

Kénytelen volt Dél-Korea visszaállítani a korlátozásokat

Dél-Korea részben visszaállította a korlátozásokat az új járványgócok kialakulása miatt – jelentette be Csung Szje Kjun dél-koreai miniszterelnök csütörtökön.

A koronavírus-járvány által különösen érintett fővárosi régióban

péntektől ismét bezárják két hétre a múzeumokat, képtárakat és parkokat. A szöuli lakosokat felszólították, hogy ne menjenek éttermekbe és bárokba, illetve kerüljék a nagyobb tömeget.

Bak Nüng Hu egészségügyi miniszter ugyanakkor bejelentette, hogy az iskolák tervezett újranyitása mellett kitartanak.

Dél-Korea volt Kínát követően a legerősebben sújtott ország a járvány kitörésének kezdetén. A szigorú távolságtartási szabályoknak, átfogó tesztelésnek és a fertőzöttek kapcsolatai nyomon követésének hála a járványt sikerült féken tartani, és az új fertőzöttek száma jelentős mértékben lecsökkent.

Az új járványgócok kialakulása azonban, úgy tűnik, semmissé teszi ezt a sikert. A hatóságok csütörtökön 79 új esetet jelentettek 24 óra alatt. Utoljára április elején volt ilyen magas az új fertőzöttek száma.

A hatóságokat különösen egy újabb góc kialakulása aggasztja egy internetes csomagküldő áruház logisztikai elosztóközpontjában a Szöultól nyugatra található Pucshonban.

Hírdetés

Csütörtök reggelig a több mint négyezer munkavállalót foglalkoztató cég 80-nál is több dolgozójánál, illetve a velük kapcsolatba került embereknél mutatták ki a vírust. Egy másik góc a főváros szórakozónegyedében alakult ki.

Bak Nüng Hu figyelmeztetett arra, hogy a vírus már átterjedhetett a helyi közösségekre is.

A járvány Dél-Koreában február végén tetőzött napi több mint 900 fertőzöttel. A járványügyi helyzeten márciusban sikerült úrrá lennie az országnak.

Az 51,6 millió lakosú országban eddig 11 344 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 269-en hunytak el a betegségben.

Bak Nüng Hu szerint

a következő két hétben fog elválni, hogy sikerül-e megfékezni a vírus újabb terjedését a fővárosi térségben.

Hangsúlyozta, hogy ha a fertőzöttek napi száma hét egymást követő napon ötven fölött lesz, visszaállítják a szigorú távolságtartási szabályokat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »