Kennedy-gyilkosság: Bizalmas dokumentumot tettek közzé

Kennedy-gyilkosság: Bizalmas dokumentumot tettek közzé

Mintegy 1500, korábban titkosított dokumentumot tett közzé a Biden-adminisztráció John F. Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatban – számolt be több amerikai hírcsatorna, így a CNN és a Fox News is.

A máig vitatott merénylet új dokumentumait az Országos Levéltár- és Irattári Hivatal (NARA) tette közzé a honlapján. Történészek, politikai tudósok és a Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatos elméletek széles skálájának megszállottai azonnal elkezdtek kutakodni a dokumentumokban. Sok adat Kennedy bérgyilkosára, Lee Harvey Oswaldra vonatkozik.

Számos akta hivatkozik az Egyesült Államok és Kuba közötti feszültségekre is, értékelve Fidel Castro kubai kommunista vezető nyilatkozatait, amelyek arra utalnak, hogy Kennedy „veszélybe kerülhet”.

Hírdetés

A NARA rövid közleményében kifejtette, hogy Joe Biden amerikai elnöknek memorandumban szorgalmazta a Kennedy meggyilkolásához kapcsolódó feljegyzések és kiadható iratok 2021. december 15-ig történő közzétételét.”

A beszkennelt dokumentumok PDF formátumban elérhetők.

Az oldal szöveges keresést is kínál azon olvasók számára, akik kulcsfontosságú témákat vagy kifejezéseket keresnek.

Eredetileg 2017-ben hozták volna nyilvánosságra, ám Donald Trump több száz publikációt blokkolt, mert úgy vélte, hogy ez nemzetbiztonsági kockázatot, „potenciális veszélyt jelent és visszafordíthatatlan károkat okozhat” az Egyesült Államoknak. Mindezek ellenére Joe Biden jelenlegi amerikai elnök elrendelte a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »