Kémkedés és csalás miatt vádat emeltek Kovács Béla ellen

Kémkedés és csalás miatt vádat emeltek Kovács Béla ellen

Vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a politikust az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, három rendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Belföld MN Befejeződött a nyomozás Kovács Béla ügyében A politikus ügye a vádelőkészítés szakaszába lépett.

Hírdetés

Kovács Béla és három vádlott-társa szabadlábon védekezik.

A Legfőbb Ügyészség 2014 tavaszán az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt kezdeményezte a jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az eljárásnak a kémkedéssel foglalkozó része titkos.

Emellett költségvetési csalás miatt is folyik eljárás Kovács Béla ellen. Ebben az ügyben a Csalás Elleni Európai Hivatal tett feljelentést tavaly nyáron. Kovács Béla mentelmi jogát idén májusban függesztették fel.

Ahogy korábban megírtuk, a gyanú szerint a politikus négy gyakornokkal kötött szerződést brüsszeli munkavégzésre, de az érintettek nem jártak a belga fővárosban, nem is végeztek semmilyen munkát. Ezek tehát a gyanú szerint fiktív szerződések. Kovács Béla állítása szerint ugyanakkor mindössze adminisztrációs hibát követett el, mert az által foglalkoztatott gyakornokok esetében nem írta bele a dokumentumokba, hogy nemcsak Brüsszelben tevékenykednek majd, hanem beregszászi és szatmárnémeti képviselői irodájában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »