Kémfilmekbe illő Erdogan levelének története

Kémfilmekbe illő Erdogan levelének története

Megosztja a nemzetközi sajtót Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin találkozója.

A katonai puccs után megromlott Törökország viszonya a Nyugattal, ezért jelzés értékű a török elnök oroszországi látogatása. A BBC honlapján a volt ankarai svéd nagykövet közölt kommentárt. Szerinte az Európai Unió és az Egyesült Államok vezetői idegesen figyelték a találkozót.

Nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani a szentpétervári orosz–török csúcstalálkozónak – ezt már az orosz hírügynökség írja. A Tassz külpolitikai szakértőket kérdezett meg, akik egybehangzóan azt állítják, hogy nincs szó stratégiai együttműködésről Moszkva és Ankara között. Ehelyett a két ország csak taktikai megfontolásból közeledik. Az elemzők azt a feltételezést is cáfolták, hogy hatalmi háromszög kezd kialakulni Oroszország, Törökország és Irán között.

Kémfilmekbe illő Recep Tayyip Erdogan török államfő Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz intézett június végi bocsánatkérő levelének története a Hürriyet török napilap szerint. A levelet nagy nehezen sikerült csak eljuttatni az orosz elnökhöz. Az azt szállító repülő majdnem engedély nélkül lépett be az érintett országok légterébe. Az üzbég elnök az utolsó pillanatban járult hozzá a repülő áthaladásához, épp azelőtt hogy kifogyott volna az üzemanyag. A bocsánatkérésre azért volt szükség, mert tavaly novemberben a török légierő – légtérsértésre hivatkozva – lelőtt egy szíriai bevetésen részt vevő orosz bombázót.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »