Keményen üzent Márki-Zay Péternek több polgármestertársa

Keményen üzent Márki-Zay Péternek több polgármestertársa

A Hódmezővásárhelyhez közeli települések vezetői közül csaknem mindenki csatlakozott az elhatárolódáshoz, de azt is ígérik, győzelme esetén együttműködnek Márki-Zay Péterrel.

Először lesz 2022. április 3-án Hódmezővásárhelyen és környékén Lázár János és Márki-Zay Péter között személyes választási csata, erre korábban nem volt példa; az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ugyanis egyéniben is megméreti magát a korábbi kancelláriaminiszterrel.

A körzethez 19 település tartozik, ezek polgármesterei közül adott ki nyilatkozatot 15 arról, hogy a Márki-Zay Péter által képviselt „megosztó politikából” nem kér. A MakóHíradón megjelent nyilatkozatot Farkas János, Magyarcsanád fideszes polgármestere kezdeményezte, és az áll benne, hogy

Hírdetés

veszélyesnek látja, hogy a körzet az országos kampány frontjává válik.

„Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra” – áll még a dokumentumban, amelyet Farkas Jánoson kívül tehát még 14-en írtak alá. „Polgármesterként azt valljuk: nem az a dolgunk, hogy a budapesti konfliktusokat a településre hozzuk, hanem az, hogy az itt élők érdekeit érvényesítsük Budapesten és mindazokon a fórumokon, ahol az életünket meghatározó döntések születnek. Nem beszélve arról, hogy települési vezetőként döntéseinket a lakosság felé párthovatartozás nélkül hozzuk meg” – olvasható még a nyilatkozatban, amely azzal a deklarációval zárul, hogy az aláírók nem vesznek részt Márki-Zay Péter azon kampányeseményein sem, amelyek az ő településükön zajlanak majd.

Zárásként a polgármesterek jelzik, hogy bárki is győz majd április 3-án, számíthat a polgármesterek együttműködésére.

A közös nyilatkozathoz – amelyet a 444 vett észre – Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros vezetői csatlakoztak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »