Kemény viharok várhatók szerdán

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt két megyére másodfokú, az ország többi területére első fokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Csongrád és Békés megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. E területeken az intenzív záporok, zivatarok során akár óránként 90 kilométeresnél erősebb szélre, jégesőre is készülni kell, és rövid idő alatt lokálisan akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Ezzel együtt országszerte várhatók olyan zivatarok, amelyeket jégeső, viharos erősségű szél és felhőszakadás kísérhet.

Hírdetés

A meteorológiai szolgálat azt írta: az éjszaka második felétől nyugat, északnyugat felől már nagyobb számban kell zivatarok kialakulására számítani, amelyeket felhőszakadás, viharos szél és jégeső kísérhet. Késő délutántól fokozatosan stabilizálódik a légkör, és egyre kevesebb helyen várhatók zivatarok.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 14–18 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21–27 fok között alakul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »