Kemény kiállás a december 24-ei és egyébként a vasárnapi boltzár mellett is

Kemény kiállás a december 24-ei és egyébként a vasárnapi boltzár mellett is

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint minden család szeretne együtt lenni 24-én.

A szakszervezet következetesen kiáll a december 24-i boltbezárás és az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, az Egyenlő.hu szakszervezet elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kiemelte, a kereskedelemben dolgozók kezdeményezték, hogy december 24. legyen szabadnap, mert a szeretet ünnepén a családok szeretnének együtt lenni.

A szakszervezet elnöke arra biztatott mindenkit: az ünnepek előtt menjenek vásárolni, december 24-én pedig legyenek a családjukkal.

Hírdetés

Bubenkó Csaba kiemelte, hogy a boltok december 24-i zárva tartásának óriási támogatottsága van. A vásárlók álláspontjáról a CÖF-CÖKA-val együttműködve sok visszajelzést kapnak, és egy felmérés szerint mintegy 70 százalékos a társadalmi támogatottsága annak, hogy a kereskedelmi dolgozók december 24-én legyenek otthon – tette hozzá. A szakszervezeti vezető szerint

a vásárlóknak már nem első számú igényük, hogy „éjjel-nappal boltba menjenek”.

Az M1 aktuális csatornán Bubenkó Csaba úgy vélekedett, egy folyamat kezdete, és egyben siker is az, hogy december 24-én több élelmiszer-üzletlánc zárva tart.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is kiállnak a vasárnapi boltzár mellett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »