Kemény ellenőrzés vár a veronai áldozatok családját csuklóztató biztosítóra

Kemény ellenőrzés vár a veronai áldozatok családját csuklóztató biztosítóra

A kormány azonnali vizsgálatot kér a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit „zaklató biztosító” miatt – tudatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda pénteken az MTI-vel.

„Felháborítónak tartjuk”, hogy a veronai buszbalesetet áldozatainak hozzátartozóit az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó – áll a Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára által jegyzett közleményben.

Hírdetés

A kormány az ügy miatt a pénzügyi felügyeletet ellátó MNB-hez fordul és azonnali vizsgálatot kér – közölte a kabinetiroda. Tuzson Bence felháborodása teljesen érthető, az viszont nehéz megmagyarázni, hogy a kormány egy bulvárlap cikke alapján utasításba adhatja az ellenőrzést a papíron független jegybanknak – ráadásul, a kabinetiroda a pénzügyi felügyeletet emlegeti, a gazdasági ellenőrzésnek viszont jogilag semmi köze nincs az ügyfelek méltóságát sértő biztosítói eljáráshoz. 

A Blikk pénteki számában számolt be arról, hogy a veronai áldozatok kártérítésre jogosult hozzátartozóit elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá az ügyben érintett biztosítótársaság kérésére. A gyászoló családtagokról korábban pszichológiai szakvéleményt is kértek, a  biztosító pedig furcsa kérdéseket tett fel a hozzátartozóknak: az egyik, testvérét elveszítő tinédzsert például arról faggatták, mire költené a pénzt, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg neki. 

http://mno.hu/

Az olaszországi Verona közelében tavaly január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, mikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »