Kemény dió: mi a tényállás akkor, amikor egy "roma aktivista" megkérdezi egy holotúlélőtől, hogy nem szégyelli-e magát?

Egy "roma jogvédő aktivista" visszaszólt a zsidó filozófusnak és mindenkinek, aki korábban arról beszélt, össze lehet vagy össze kell fogni Vona Gábor pártjával a Fidesz ellen.

Setét Jenő a Magyar Narancsnak adott interjút, ugyanúgy, ahogy a múlt héten Heller Ágnes is. Utóbbi azt mondta, nem foglalkozik a Jobbik múltjával, nélkülük lehetetlen győzni.

Mindenki azzal jön, hogy az antiszemitáktól védi az országot meg az ellenzéket. Uramisten, én vagyok a holokauszttúlélő, és nem ők! Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött mondom, hogy ha nincs együttműködés a Jobbikkal, akkor a Fidesz fog hatalmon maradni. Ha a Fidesz hatalmon marad, az tragédia Magyarországnak. Nem egy bonyolult ügy ez.

Setét azonban máshogy gondolkodik. Szerinte a Jobbik hazudik, nem változtak, csak most egy másfajta politizálás folytatása áll az érdekükben, így jobban tudják növelni a szavazótáborukat. Feltette a kérdést:

Hogy lehet olyan párttal szövetkezni, amely szerintem érzelmi felbujtója volt a rasszista indíttatású sorozatgyilkosságoknak?

Elképed, hogy olyan, általa kiválónak tartott emberek, mint Mellár Tamás, Kőszeg Ferenc vagy Heller Ágnes együttműködésről beszélnek.

Nem szégyellik magukat?

Úgy véli, ha a Jobbik kormányra kerülne, nekik, "roma aktivistáknak" el kellene gondolkodniuk azon, "ki kell-e menekíteni a romákat Magyarországról" – ismerteti a HVG.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »