Kemény Dénes kritikája: nem orosz rulett okozta a magyarok vesztét

Kemény Dénes kritikája: nem orosz rulett okozta a magyarok vesztét

Kemény Dénes szerint az ötméteres-párbaj nem orosz rulett, vagyis a montenegrói férfi vízilabda-válogatott nem a szerencsének köszönhetően búcsúztatta a magyar csapatot a Rio de Janeiró-i olimpia negyeddöntőjében.

“Az ötméteres-párharc nem orosz rulett. Be kell lőni, ki kell védeni, és aki többet értékesít, az megérdemli a továbbjutást. A magyarok ráadásul rendszeresen gyakorolják a büntetődobásokat” – nyilatkozta a magyar szövetség (MVLSZ) elnöke az M4 Sporton, ahol az olasz-görög negyeddöntő (9-5) szakkommentátora volt.

A Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta: a döntetlennel végződő rendes játékidőt követő dobások során “lelkileg és szakmailag is” kiváló állapotban kell lenniük a játékosoknak.

A magyar együttes 9-9-es rendes játékidő után ötméteresekkel 13-11-re kikapott a montenegróiaktól a keddi negyeddöntőben.

Hírdetés

Kemény úgy látta, hogy a csoportmérkőzések során végig biztató volt a magyar csapat teljesítménye, rendben volt “a szervezettség és az elképzelés is”.  ”A hullámzó egyéni teljesítmények nem voltak biztatóak, egy-két fontos játékos egyáltalán nem kapta el a fonalat. A kapusok jó teljesítménye mindig hozzájárul egy csapat jó szerepléséhez, ez pedig kedden az ellenfelet segítette” – nyilatkozta Kemény Dénes.

A szövetség elnöke úgy vélekedett, az 5-8. helyért nagyon nehéz felpörögnie annak a válogatottnak, “amelynek az eredeti célja jelentősen eltér a pillanatnyi helyzetétől”, de vannak rutinos emberek a magyar szakmai stábban és a játékosok között is, ezért bízik a sikerben.

A magyarok a folytatásban először a házigazda brazil együttessel találkozik az 5-8. helyért.

Forrás: MTI/M4 Sport

The post Kemény Dénes kritikája: nem orosz rulett okozta a magyarok vesztét appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »