Kemény Dénes: így is bánhat egy edző C. Ronaldóval

Kemény Dénes: így is bánhat egy edző C. Ronaldóval

A kártya volt, amely bevethető; a vízilabdaedző-legendát a portugálok sima továbbjutásáról és a spanyolok marokkói „csapdájáról” kérdeztük.

Bombameglepetésre elbúcsúzott a futball-vb legjobb 16 csapata között Spanyolország, Portugália viszont simán nyert Svájc ellen, és várhatja a spanyolokat verő Marokkó elleni összecsapást; a 37 éves C. Ronaldót helyettesítő 21 éves Gonzalo Ramos mesterhármast szerzett.

Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző az InfoRádióban a látottakat elemezve elmondta, nem hangzana jól a szájából, ha a portugál kapitány Fernando Santos döntését nevezné döntő jelentőségűnek…

„Bátor volt a döntés, másfelől azt a tendenciát követi érzésem szerint, hogy legyen egy olyan kártya – Ronaldo a kispadon -, ami bevethető, amikor csökken a mérkőzés intenzitása 60 perc után. Persze most másképp sült el a dolog” – utalt arra, hogy a mérkőzés már egy óra alatt eldőlt, Ronaldo bevetése előtt már 5-1-re vezettek az ibériaiak.

Szerinte a győzelem titka ezúttal az volt, hogy a győzelemre és sikerre éhes fiatal játékos Ronaldo helyén

„nem megilletődött, hanem berámolt hármat”.

Fernando Santos kapitány – Kemény Dénes szerint – meg is maradhat ennél a receptnél.

Hírdetés

Hogy kispadra ültetésére reagálva miért nem csomagolt össze azonnal Ronaldo, mikor Manchesterben „nagy vonalakban” mégiscsak ez történt, arról az edzőlegenda azt mondta, más lehet a viszonya a játékosnak a mérnök Fernando Santosszal – akivel meg tudta beszélni a dolgokat, illetve Erik Ten Haggal, a United holland mesterével, aki abból indulhatott ki, hogy játékosának azt kell csinálnia profiként, amit a vezető mond.

A helyettes Gonzalo Ramosszal is lesz feladata Santosnak Kemény Dénes szerint, mégpedig az, hogy a labdarúgó ne törjön össze, ha nem lődözi a gólokat mindig hármasával.

A spanyolok bukásáról is beszélt.

„Nem érzékelem Luis Enrique edzői felelősségét akkorának, mivel

nem olvastam szakértő íróktól korábban, hogy bárkit kihagyott volna vagy a taktika nem lett volna megfelelő. Szerintem a spanyolok hellyel-közzel azt játszották, amit Marokkó engedett,

meg is emelem előtte a kalapom, és egy kis szerencséjük is volt” – fogalmazott Kemény Dénes.

Szerinte a spanyoloknál talán az lehet a gond, hogy nem igazán „csereszabatos”, nem lehet tőlük olyan taktikát elvárni, amit például a brazilok tudnak, ha szükség van rá, hogy a három csatár négy passzból azonnal jusson el az ellenfél kapu előterébe, így a spanyolokat Marokkó „elég könnyen becsapdázta”.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Illyés Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »