Kémelhárókat küldtek Orbánék a Soros hálózatra

Kémelhárókat küldtek Orbánék a Soros hálózatra

Oroszország kedvében jár a magyar kormány, amikor az ukrán nyelvtörvény miatt fenyegetőzik. Soros György pedig már az ellenséges országok kémjeinél is fontosabb ellenség a Fidesznek. Külföldi lapszemle.

A kémelhárókat küldte Orbán Viktor az elképzelt Soros hálózatra, tudósít a Financial Times. Megjegyzik, hogy a kormány hónapok óta próbál fellépni a civil szervezetek ellen, amik egyfajta ellenzéket jelentenek, a töredezett baloldallal szemben. A kémelhárítást azért kényelmes bevetni, mert ők újságírók, civilek, diplomaták, akár eu-s tisztségviselők ellen is nyomozhatnak, mindenféle vád nélkül. Emberi jogi szempontból ez újabb aggály az orbán-kormánnyal szemben.

Hírdetés

A politikának is köze van ahhoz, hogy egész Európában a magyarok használják a legaktívabban a közösségi oldalakat. Az OZY nevű oldal elemzése szerint egyrészt a populista kormánnyal szembeni ellenállás szervezésében fontosak a közösségi oldalak, illetve a közösségi finanszírozás. De statisztikai szempontból ugyanilyen fontos, hogy sokan azért menekülnek az internetre, hogy a valódi világ problémáival ne kelljen szembesülniük.

Az orosz érdekeknek is megfelel, hogy a magyar kormány akadályozza Ukrajna NATO tagságát a nyelvtörvényre hivatkozva, írja a Sputnik news. Az orosz állami propaganda-oldal írása szerint a nyelvtörvényt elsősorban a kelet-ukrajnai oroszok ellen hozták, akik évtizedek óta oroszul beszélnek ukrán helyett. Ezzel viszont a 150 ezer magyar is rosszul járt, a magyar kormány ezért blokkolja a NATO-tagságot, amit korábban teljes mellszélességgel támogattak.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »