Kémeket küld a lelátókra és kettős mércét alkalmaz az UEFA

Egy rasszizmus elleni nemzetközi civil szervezet jelentése alapján döntött úgy az UEFA, hogy százezer euróra megbünteti a Magyar Labdarúgó Szövetséget, és három mérkőzésre bezárja a Puskás Arénát. A XXI. Század Intézet vezető elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelentést készítő NGO tagja a Soros-hálózatnak. Deák Dániel szerint az a cél, hogy ráégessék Magyarországra a rasszista bélyeget.

A FARE nevű nemzetközi civil szervezet (NGO) Soros György hálózatának a tagja. A célja pedig az, hogy lerombolja egyes országok megítélését – jelentette ki Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője az M1-en.

„Olyan ügyekből kreálnak egyébként hatalmas, nemzetközi botrányt, ami jelentősen azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy Magyarországon a mondjuk a foci stadionokban tombol a rasszizmus, a homofóbia, miközben akik ott voltak a meccseken (…), az láthatta, hogy ez egyáltalán nem volt egy általános szurkolói jelenség” – mondta a szakember.

Amikor Fiola Attila gól lőtt Franciaország válogatottjának, szinte felrobbant a Puskás Aréna. Extázisban ünnepelt 63 ezer magyar szurkoló a Puskás Arénában. Ezek után a kivételes hangulatú mérkőzések után döntött úgy az Európai Labdarúgó-szövetség, hogy megbünteti az MLSZ-t három zártkapus mérkőzésre, valamint 100 ezer euróra.

Az indoklás szerint a magyar válogatott EB-mérkőzésein – beleértve a Portugália elleni nyitómeccset is – diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások történtek.

„Szánalmasnak minősíthető az UEFA döntése, szánalmasnak és gyalázatosnak. Nem volt szervezett, nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás, viselkedés egyetlenegy budapesti mérkőzésen sem” – jelentette ki néhány nappal ezelőtt Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter túlzónak tartja a büntetés mértékét is.

Hírdetés

„Most már lassan akárhol, akármi történik, bezárják a Puskás Arénát. Az nem probléma, hogy lézerrel kivilágítják a dán válogatott kapusának a szemét. Az nem probléma, az 30 ezer euró, de egy (stadionban feltartott) tábla, az 100 ezer euró, meg három mérkőzésre bezárt stadion. Ezek után azt gondoljuk, hogy ez egy komoly testület? Az UEFA felkínál nekik jegyeket, beülnek a nézők közé és gyakorlatilag besúgóként jelentéseket készítenek a szurkolók viselkedéséről” – mondta Szijjártó Péter.

A XXI. Század Intézet elemzője szerint az UEFA rasszizmus elleni harcát támogató nemzetközi szervezet tagjai gyakorlatilag besúgók, akik pénzért készítenek jelentéseket a szurkolókról. Deák Dániel kiemelte: ennek a nemzetközi civil szervezetnek egyetlen kelet-európai elnökségi tagja van: Jósa Bálint. Ő az, aki magát emberjogi aktivistaként határozza meg és több, a Soros-hálózat által is támogatott NGO-nál dolgozott korábban.

„Ugyanaz a tevékenység lelhető fel nála, mint amit az elmúlt bő hat évben láthattunk a Soros-féle NGO-k kapcsán. A sport, a labdarúgó-Eb egy nemzeti identitást erősítő esemény, mindenki kimegy, büszke a csapatára, büszke a saját nemzetére. A magyarok is százezrével ünnepeltek az utcán és a stadionban. Azoknak a globális köröknek, amelyekhez a Soros-féle NGO-k tartoznak, azaz érdekük, hogy bemocskolják vagy rasszizmussal vádolják meg az ilyen típusú ünnepeket is” – mondta az elemző.

Jósa Bálint tagadja, hogy ő írta volna a jelentést, ami alapján megbüntették Magyarországot.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének társelnöke azonban az M1-nek vasárnap azt mondta: nem lepődött meg, hogy a Soros-hálózat ennél az estnél is felbukkant. Balsay István úgy látja: rossz időket idéz, ha megfigyelők jelennek meg ott, ahol a magyarok a hazájuk válogatottját buzdítják.

„Felháborító! A sport szellemétől teljesen idegen és nemcsak a sport szellemétől, hanem az európai kultúrától is teljesen idegen, hogy ellendrukkereket odaküldenek, és ezzel a feladattal bízzák meg pénzért” – mondta Balsay István.

Az MLSZ még várja a büntetés részletes indoklását, de fellebbezni fog a döntés ellen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »