Kelta holdtérkép – horoszkóp

Kelta holdtérkép – horoszkóp

Az előző lapszámban már méltattam a druida asztrológiát, s remélhetőleg sokan kedvet kaptak hozzá. Ezúttal a zodiákus térképhez fűznék pár fontos jellemzőt, amely további önismereti érdekességekkel szolgálhat. Ez a felosztás figyelembe veszi a holdciklusok váltakozását, az újholdtól újholdig eltelt időszakokat, valamint a druidák rituális kronológiáját.

Elöljáróban azt kell figyelembe venni a fa-jegyeknél, hogy mindegyiknek az első két hetében az újhold, míg utolsó két hetében a telihold hatása érvényesül jellegzetesebben.

Nyír: december 24. – január 20.

Alapvetően jellemző rá, hogy nagy lehetőségeket tartogat számára sors, csupán az a kérdés, hogy fejlődése során képes-e elérni azokat.

A Nyír jegy újholdban született emberére jellemző: az állhatatosság, a kitartás, az érzékenység, a tartózkodó modor, az elfogultság és a hirtelenség.

A Nyír jegy teliholdban született emberére jellemző: az extrovertált személyiség, kissé anyagias, ugyanakkor fantáziadús, objektív, de nem mindig felkészült.

Berkenye: január 21. – február 17.

Rendelkezik valamiféle jövőbelátó képességgel, jól megérzi a sors hullámzásait. Képes nagyon erősen hinni, de ambivalens személyiség, aki nem mindig mutatja meg a valódi arcát.

A Berkenye jegy újholdban született emberére jellemző: kedvére vannak a változások, élvezi is azokat, bár sokszor türelmetlen. Spirituális érzékenységét nem mindig tudja megélni és kibontakoztatni.

A Berkenye jegy teliholdban született emberére jellemző: olykor túlbecsülheti a saját képességeit, ezért nem mindig látja reálisan saját magát. Jól tud másokat irányítani, motiválni, ugyanakkor ritkán elégszik meg a középszerűséggel, mert nagyobb babérokra tör.

Kőris február: 18. – március 17.

Itt is kettősséggel találkozunk, ami nehezen megismerhetővé teszi e fa-hegy szülötteit. Megvan bennük is a nagyfokú spirituális motiváció lényük mélyén, de változékonyak: hol a művészi hajlamok, hol a szigorú rendszeretet vezérli őket. Ezek az irányultságok egy életen belül többször átcsaphatnak egymásba.

A Kőris jegy újholdban született emberére jellemző: érzelemdús, sokszor az ösztöneire hagyatkozik, fejlett realitásérzékkel rendelkezik és ezt még az üzleti életben is képes kamatoztatni.

A Kőris jegy teliholdban született emberére jellemző: könnyen befolyásolható, aminek a Kőris jegyre jellemző hiúság az egyik fő okozója. Sokan közülük magas szellemi szinteket érhetnek el.

Éger: március 18. – április 14.

Az Éger jegy szülötteit nagyfokú önállóság, az önrendelkezés igénye és vitalitás jellemzi. Erős akaratúak és szeretnek vezető szerepet játszani. Furcsa, de céljait sokszor ő maga sem képes tisztán látni és elmagyarázni.

Az Éger jegy újholdban született emberére jellemző: kissé kapkodó, de kétségtelenül bátor, őszinte és általában hűséges. Nem mindig fér a bőrébe, szelleme eléggé vibráló, erős a kisugárzása.

Az Éger jegy teliholdban született emberére jellemző: benne visszafogottabban vagy burkoltabban van jelen az Égerre jellemző erő. Nem kapja könnyen a sikereket, de ha kitartó, akkor képes a saját malmára hajtani a vizet.

Fűz: április 15. – május 12.

Rejtélyes jegy, változékony és nehezen kiismerhető. Lelkileg roppant érzékenyek, ami sokszor ellenük is dolgozhat. Szellemi képességeik és kitartásuk a legnagyobb célok elérésére is alkalmassá teheti őket.

A Fűz jegy újholdban született emberére jellemző: jól alkalmazkodik az újdonságokhoz, jó a helyzetfelismerő képessége, de könnyen kedvét szeghetik az akadályok. Ez nem azt jelenti, hogy feladja, de hajlamos elbizonytalanodni.

A Fűz jegy teliholdban született emberére jellemző: sokszor csak a maga feje után megy, ugyanakkor memóriája és praktikussága kimagasló.

Galagonya: május 13. – június 9.

Alapvetően kreatívak, sokoldalúak és tehetségüket művészi, valamint üzleti fronton is kamatoztathatják. Jó emberismeretük révén gyorsan felmérik, hogy kivel milyen viszont tudnak kialakítani, s kinek hol húzódnak a határai.

Hírdetés

A Galagonya jegy újholdban született emberére jellemző: meglehetősen temperamentumos és szenvedélyes. Külön erénye, hogy képes egyetlen cél alá rendelni erőforrásait és kitartóan dolgozni érte.

A Galagonya jegy teliholdban született emberére jellemző: nyitott, könnyen ismerkedik, de tartós és mély barátságokat kisebb számban köt, mint mások. Jó problémamegoldó képességgel áldották meg e jegy szülötteit.

 

Tölgy: június 10. – július 7.

Derűlátás, az igazság szeretete, gazdag fantázia, ugyanakkor az előrelátás hiányából fakadó problémák tarkíthatják a sorsukat. Képesek a saját érdekeiket mások szolgálatába állítani, vagy alárendelni.

A Tölgy jegy újholdban született emberére jellemző: nagyon szociálissá tud válni, szeret másokon segíteni és elfogadja, elnézi mások hibáit. Alapvetően kreatív típus. Fontos számára az elismerés, amely olykor a hírnévig is fokozódhat.

A Tölgy jegy teliholdban született emberére jellemző: nem szívesen kockáztat, viszont vágyik az elismerésre, nagyon ösztönös és fejlett a képzelőereje. Képesen keményen küzdeni, ellenben nem mindig szereti a változásokat.

Magyal: július 8. – augusztus 4.

Elemző személyiségek, akik nem rohannak fejjel a falnak. Fejlett a logikai készségük, ezért nem könnyű őket bármiről meggyőzni. Általában népszerű emberek, akik kifinomult érzékkel bírnak.

A Magyal jegy újholdban született emberére jellemző: melegszívű és együtt érző az alaptermészete, de sokszor a fától nem látja az erdőt. Megbízható és nehéz munkákat is bátran rá lehet bízni.

A Magyal jegy teliholdban született emberére jellemző: képes sok embert összefogni és irányítani. Fontosak számára a múlt értékei. Sokszor hallgat az álmaikra. Sajnálatosan könnyen megsértődik, és nehezen felejti el azokat, akik a lelki sebeket okozták neki.

Mogyoró: augusztus 5. – szeptember 1.

Talán rájuk jellemző leginkább, hogy okosak és jó meglátásaik vannak. Fontos számukra, hogy másoknál többet tudjanak. Mindent szeretnek aprólékosan leszervezni, után pedig elvárják, hogy a dolgok az elképzeléseik szerint alakuljanak. Ebben rejlik a gyengeségük is.

A Mogyoró jegy újholdban született emberére jellemző: az ész sok mindenhova útlevél, de ha túlzásba viszi a Mogyoró jegy szülötte, akkor kritikussá, bántóvá és alattomossá teheti. Amúgy a tudományok embere, aki felfedező és fürkésző jellem.

A Mogyoró jegy teliholdban született emberére jellemző: jól megy neki a tanítás, erőteljes, meggyőző személyiségű, őszinte és becsületes. Közösségi lény, de hajlamos túlzásokba esni.

Szőlő: szeptember 2. – szeptember 29.

Érzékeny és vágyakozik a biztonságra, jó üzleti érzékűnek hiszi magát, de olykor elszalad vele a ló. Nem ritkán labilis a jelleme, ami csak megnehezíti a vágyott stabilitás elérését.

A Szőlő jegy újholdban született emberére jellemző: érzelmi intelligenciája magas, de vannak olyan problémái az életében, amiket képtelen megoldani. Spontán módon szereti élni az életét, nem szereti a kiszámíthatatlan dolgokat.

A Szőlő jegy teliholdban született emberére jellemző: gyakorta küzd a meg nem értettséggel, pedig alapvetően sok lelki értéke van, amivel azt kompenzálhatná. A druidák szerint a biztonságot a Szőlő jegyűek rossz esetben úgy is el szokták érni, hogy mások érdemeiből/javaiból húznak hasznot, miközben ők lusták maradnak.

Repkény: szeptember 30. – október 27.

Valódi egyéniség, akinek roppant fontos a külvilág véleménye és visszaigazolása.

A Repkény jegy újholdban született emberére jellemző: nagy újító, fejlett és kifinomult művészi vénával rendelkezik, de el lehet bizonytalanítani. Az elismertség központi szerepet tölt be az életében, vagy legalábbis vágyik rá.

A Repkény jegy teliholdban született emberére jellemző: nagylelkű, de üzleti érdekeit mindig szem előtt tartja. Élvezi, hogy másokat irányíthatnak, ám ha erősebb jellemmel kerül szembe, akkor bonyodalmak sokaságát képes egy pillanat alatt okozni.

Nád: október 28. – november 24.

Nagyon erős személyiségű, aki nem hajlandó alkudozásokra, emiatt élete tele van magányos és lelkileg nehéz időszakokkal. Nagy tervekben gondolkodik és szeret felülmúlni másokat. Nem lehet eltéríteni a céljaitól.

A Nád jegy újholdban született emberére jellemző: vagy-vagy természetű, lehet őt imádni és gyűlölni, tehát megosztó személyiség. Sok küzdelem jellemzi az életét, de valahogy mindig túléli. Kár, hogy közben jellemhibáinak hatása gyakran a családi életben csapódik le.

A Nád jegy teliholdban született emberére jellemző: nem éri be félmegoldásokkal, jobbára keresztülviszi az akaratát mindenen. Ennek ellenére népszerű alkat, aki komoly sikereket érhet el az életben. Nagy romboló erővel rendelkezik.

Bodza: november 25. – december 23.

Eleinte nem lehet megmondani, hogy mi lesz belőle. Eléggé csapongó és változékony. Sokszor nem tudja, hogy mit akar pontosan. Nagy kereső, akihez közel áll a spiritualitás.

A Bodza jegy újholdban született emberére jellemző: van benne spiritusz és szeret nemes célokért harcolni, jó kommunikációs készsége van, és nem viseli el a méltatlan helyzeteket.

A Bodza jegy teliholdban született emberére jellemző: nem könnyű az élete, de adottságai jó sorsra predesztinálják. Felvilágosult és szeret újítani. Ha igaz célról van szó, akkor nagyon kitartó. Nem bírja a bezártságot.

Boldog napot!

The post Kelta holdtérkép – horoszkóp appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »