KELL…

KELL…

Hofi mondta, nem szeretné megvárni, míg kötelező lesz… mármint homokosnak lenni. (Tényleg: Ma vajon betiltanák?) Mindenesetre Donáth szerint már kötelező méltatni!

Tisztelt Bayer Úr,

Donáth Anna ma (ismételten) elszólta magát egy facebook posztjában arról, mit is jelent szerintük a jogállam. Szó szerint azt írta:

Hírdetés

“Sokan kérdik, mit jelent a jogállamiság. Ebben az esetben egy olyan világot, ahol nem mentegetni, csak méltatni kell a Pride-ot, mert a politika minden szereplője egyként vallja: jó, hogy van ez a hét, és jó, hogy színes egy társadalom, kötelező érzelmek nélkül.”

Igen Donáth Anna szerint a jogállamiság feltétele, hogy “csak méltatni KELL a Pride-ot”. Amikor utoljára megnéztem, hogy mik az általános emberi jogok és így egy jogállam alapjai is, akkor nem találtam a felsorolásban sehol a Pride önkéntes vagy kötelező méltatását. Ezzel szemben a véleményszabadság kiemelt helyen szerepel, és a jogállamiság/demokrácia egyik legfontosabb feltétele. Diktatúrákban szokták megmondani, hogy mit kell szeretnünk, méltatnunk vagy éppen gondolnunk.

Miután, többen felhívták rá a figyelmet, hogy ez azért finoman szólva is megkérdőjelezhető. Donáth, ha nem is törölte, de azért utólag átírta a facebook posztot. Viszont a szerkesztési előzményekben továbbra is látható az eredeti poszt.

Tisztelettel: K. G.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »