Keleten és Közép-Szlovákiában is havazik, a vonatok késnek

Keleten és Közép-Szlovákiában is havazik, a vonatok késnek

Keleten, északon és néhol Közép-Szlovákiában is havas reggelre ébredtek a lakosok. Kassán a villamosok már közlekednek, de a vonatok esetében továbbra akadnak gondok. Az iMeteo meteorológiai portál beszámolója szerint a vasárnapi havazás miatti közlekedési káosz még érezteti hatásait.

Az erős széllel érkező havazás keleten rengeteg problémát okozott. Számos személyautó, kamion kötött ki az árokban, a villamosok és vonatok közlekedése is jócskán akadozott. A tűzoltóknak volt mit csinálniuk a balesetek és a hó súlya miatt úttestre zuhanó ágaz miatt.

Nem unatkoztak az energiaellátásért felelős cégek alkalmazottai sem, a szél és a hó több helyen okozott károkat a villamoshálózatban – vasárnap mintegy 5000 háztartás maradt áram nélkül néhány órára.

Hírdetés

Eperjes városa vasárnap veszélyhelyzetet rendelt el, Kassa elsőfokú vészhelyzeti fokozatot aktivált. A helyzet vasárnap estére viszonylag rendeződött, az útkarbantartók késő estig dolgoztak az utak járhatóvá tételén.

Hétfő reggel a közutak nagy részén a helyzet számottevően javult, de a vonatok esetében továbbra is fennakadások vannak. Vannak járatok Kelet-Szlovákiában, amelyeket töröltek, vagy jelentős késéssel érnek csak célba. Így hétfőn reggel Kassa, Alsósebes és Igló között továbbra is elsőfokú vészhelyzet van érvényben.

Havazás miatt korlátozott látótávolságot jelentettek Čierne-Polesie, Podzávoz, Čadečka ôs Skalité (mind Árva vidéke) környékéről, keleten Miglécnémetiből és Tornáról. A Dobšiná és Donovaly hágókat a teherautók elől mindkét irányban lezárták.

Az SHMU Közép-Szlovákiára elsőfokú riasztást rendelt el hóátfúvások miatt, keleten pedig az úttestek többségét hó vagy kásás hó borítja, így mindenképp érdemes fokozottan körültekintően közlekedni.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »