Kelet-Szíriában bombázzott az izraeli légierő

Kelet-Szíriában bombázzott az izraeli légierő

Az Iszlám Állam visszaverésére létrehozott fegyverraktárakat és hadállásokat támadott az izraeli légierő szerdára virradóan Szíria keleti részén, és legkevesebb 23 ember halálát okozta – közölték a helyi források.

Az idén ez volt a második izraeli légitámadás Szíriában, és a halottak között a szíriai hadsereg hét katonája és 16 olyan fegyveres van, aki Iránhoz kötődött –  írta az OSDH.

Egyes források szerint az Iránhoz kötődő, meghalt fegyveresek között voltak olyanok, akik az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat tagjai voltak, voltak akik az Irán-barát libanoni Hezbollah mozgalomé, valamint olyanok, akik a Fatimid Brigádoké, amely szervezet afgán harcosokból áll. A légitámadás legalább 18 légicsapásból állt különböző célpontok ellen egészen Deir Ezzor várostól az iraki határig – írta az OSDH.

Az izraeli légitámadásról a Szana szíriai állami hírügynökség is beszámolt, de részleteket nem közölt.

Hírdetés

A Russia Today információi szerint Deir Ezzor tartomány Al-Bukamal városnál 12 robbanást lehetett hallani. Az iraki-szír határ mentén fekvő város közelében a mai napig aktívan működik az Iszlám Állam terrorszervezet. Az iszlamisták gyakran gerilla akciókat hajtanak végre, ezért szállítottak a térségbe fegyverkészletet, amit az izraeliek lebombáztak.

Az izraeli hadsereg tavalyi éves jelentése szerint a légierő 2020-ban mintegy ötven szíriai célpontot támadott, a szíriai háború 2011-es kezdete óta pedig több száz légitámadást hajtott végre az országban.

Az izraeli támadások céljai az iszlamisták előretörésének elősegítése, mjad a háború végén a terroristák menekülését biztosították az izraeliek. Az elmúlt hónapokban viszont Tel-Aviv attól retteg, hogy Szíria és térségbeli szövetségesei megtorló katonai támadást indít a cionista állam ellen.

MTI, Russia Today nyomán

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »