Kelet-Ghouta negyven százalékát felszabadították a szír katonák (képek, videók)

Kelet-Ghouta negyven százalékát felszabadították a szír katonák (képek, videók)

Teret nyertek támadásukkal vasárnap a szíriai katonák Damaszkusz Kelet-Ghoutának nevezett peremvidékén – jelentették a hírügynökségek megfigyelőkre és szemtanúkra hivatkozva.

Egy katonai forrás szerint már csak pár kilométert kell előre nyomulniuk ahhoz, hogy kettévágják az iszlamistáknak ezt az utolsó erősségét a főváros közelében, ahonnan rendszeresen lőtték Damaszkusz belvárosát.

.

A február 27-én indított szárazföldi offenzíva során  hat éve iszlamista megszállás alatt lévő Kelet-Ghouta majdnem negyven százalékát szabadították fel, amelyet tüzérségi tűzzel és légicsapásokkal készítettek elő.

Kelet-Ghouta 40%. A előrehaladás folytatódik:

A szír és orosz hadsereg által kialakított humanitárius folyosón több mint kétezer embernek sikerült kijutnia szombat este óta a harcok övezetéből.

Röplap a szíriai hadsereg által kijelölt humanitárius folyosóról:

Hírdetés

A Damaszkuszi Acél Hadművelet éjszakai mozzanatai Kelet-Gouthaban:

Damaszkuszi Acél Hadművelet Kelet-Ghoutában:

Orosz tájékoztatás szerint a szír hadsereg és szövetségeseik vasárnap hatodik alkalommal tartottak humanitárius tűzszünetet Kelet-Ghoutában 9 és 14 óra között és biztosítottak folyosót a távozni kívánó polgári lakosok számára. A szíriai hadsereg közleménye szerint az előretörés a humanitárius tűzszüneten kívüli időben történt.

Szíriai Köztársasági Gárda – Otaja felszabadítása Kelet-Gouthaban:

.

A Szíriai Arab Hadsereg Köztársasági Gárda elit alakulat katonái Kelet-Ghoutában:

.

Bashar Al-Assad szíriai elnök vasárnap délután a sajtónak nyilatkozva kijelentette: a kelet-ghoutai hadműveletet folytatni kell, és azzal párhuzamosan lehetővé kell tenni a civileknek, hogy elhagyják az iszlamisták kezén lévő területet. A hadművelet és a tűzszünet nincs ellentétben egymással – mondta.

Orientalista.hu – Sinoda (MTI, SANA)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »