Kelemen Hunor: az RMDSZ-nek a közösség bizalmára van szüksége az építkezés folytatásához

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a közösség épülésének, fejlesztésének eszköze az erdélyi magyarok kezében, és a szövetség az építkezés folytatásához kér bizalmat a június 9-i választásokon – hangoztatta Kelemen Hunor hétfőn a Maros megyei Egrestőn, az európai uniós támogatásból épült óvoda avató ünnepségén

Az RMDSZ elnöke rámutatott: ha egy településen bölcsőde, óvoda, iskola épül, akkor ott vannak gyermekek, és ez azt jelenti, hogy van jövő, az ott élő emberek szülőföldjükön akarnak otthont, közösséget építeni. Az RMDSZ-es képviselők és polgármesterek a közösségükért dolgoznak, hiszen a falak – az iskolák, templomok, kultúrházak – és az utak a közösséget, az embereket szolgálják – tette hozzá. „A közösségi vezetők nemcsak menedzserei egy-egy községnek vagy a megyének, nemcsak elutaznak messzi idegenbe, Bukarestbe vagy Brüsszelbe, hanem mindig is közösséget építenek, és közösségi vezetőként viselkednek. Vigyázzanak rájuk, vigyázzanak, és június 9-én ne hagyják, hogy őket leváltsák, ne hagyják, hogy mások döntsenek a közösség jövőjéről, a közösség sorsáról” – figyelmeztette az egrestőieket az RMDSZ elnöke.

Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat újabb mandátumra pályázó elnöke az avatóünnepségen arról beszélt: az RMDSZ választott tisztségviselői „nem tétlenkedtek”: a megyében mindenütt iskolák, óvodák, napközik épültek, korszerűsödtek, bővültek. Ez szerinte jó, mert van kiért tanintézményt építeni, van honnan pályázati támogatást lehívni, és jó, mert „az RMDSZ-nek rátermett, jövőképpel rendelkező településvezetői vannak”, akik a munkát el tudják végezni. Úgy értékelte: fontos, hogy az RMDSZ képviselői minden szinten – községi, megyei, parlamenti és európai parlamenti, „hamarosan pedig remélhetőleg kormányszinten is” – jelen legyenek a döntéshozatalban, és egy nagy csapatként segíthessék a magyar közösségek fejlődését. „Június 9-én közösségünk jövője a tét, és ha ezt megértjük, és mindannyian elmegyünk szavazni, akkor már nyert ügyünk van” – biztatta hallgatóságát voksolásra a Maros megyei tanács elnöke.

Hírdetés

Varga András Adorján, az Egrestőt is magában foglaló Balavásár polgármestere elmondta: a több mint 40 gyermek számára korszerű oktatási körülményeket biztosító egrestői napközi óvoda egyike annak a húsz beruházásnak, amellyel szülőföldjükön akarnak a családalapításhoz, boldoguláshoz szükséges feltételeket teremteni a község lakói számára.

A polgármester szerint ezek a fejlesztések nem valósultak volna meg az RMDSZ kormányzati szerepvállalása és az európai uniós támogatások lehívása nélkül, ezért arra kérte a község lakóit, éljenek szavazati jogukkal, és szavazzanak az RMDSZ-re a június 9-i önkormányzati és EP-választáson. „Másnak nem lesz fontos, hogy uniós pénz jöjjön Erdélybe, Balavásárra, Egrestőre. Ha nem lesz képviseletünk az Európai Parlamentben, akkor mi, erdélyi magyarok nem is fogunk létezni az Európai Unió számára” – mutatott rá a Maros megyei község újabb mandátumra pályázó polgármestere.

MTI

The post Kelemen Hunor: az RMDSZ-nek a közösség bizalmára van szüksége az építkezés folytatásához appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »