Kék színű víz folyt Dunakeszi féltett patakjában

Kék színű víz folyt Dunakeszi féltett patakjában

Hatalmas a riadalom Dunakeszin, a Budapest melletti város Kiscsurgó nevű patakja ugyanis kék színűvé vált. A nyomok egy csatornához vezettek.

Szombat délelőtt a Fő úton, egy helyi hipermarket bekanyarodó sávjában a csatornaszem befordult, majd belőle kék színű „trutyi” szivárgott elő – írja a Dunakeszipost.

Erről először városban Pethő Krisztián képviselő számolt be közösségi oldalán. A helyi politikus az írja, hogy a DMRV-nek (vízművek) bejelentette az esetet, akik elvégezték a helyszíni javítást. Csakhogy a közelben lévő, a helyieknek ikonikus Kiscsurgó patak vize is elszíneződött.

Hírdetés

A Katasztrófavédelem mobil laborja a helyszínen vett mintát és azt állapították meg, hogy „nem mutatható ki a környezetre ártalmas anyag”.

Azt pontosan nem tudni, hogy mi okozta a feltűnő szennyeződést, de a szín a közismert mobilvécék fertőtlenítő folyadékára emlékeztette az itt élőket, köztük a képviselőt is. Arról már nem is beszélve, hogy a csatornánál papírmaradványokat is találtak (ez a képeken is látszik), de hogy ez összefüggésben van-e az esettel, azt hivatalosan nem erősítették meg.

Nyitókép: Pethő Krisztián

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »