Kedvező csoportba került a magyar válogatott (Női kézilabda, világbajnokság)

Kedvező csoportba került a magyar válogatott (Női  kézilabda, világbajnokság)

A magyar női kézilabda-válogatottnak Montenegró, Paraguay és Kamerun lesz a csoportellenfele a dán–svéd–norvég közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A B-csoportnak a svédországi Helsingborg ad otthont. Magyarország november 30-án a dél-amerikai, december 2-án az afrikai, december 4-én pedig az európai riválisával játszik.

A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna lesz a sportág 26. női világbajnoksága, és a 24., amelyen a magyarok is részt vesznek. A 32 csapatos tornán a csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, és magukkal viszik a másik két továbbjutott együttes elleni eredményeiket. A Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány irányította magyar alakulat továbbjutás esetén Göteborgban szerepel Svédország, Szenegál, Kína és Horvátország közül a három továbbjutó társaságában. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat válogatott pedig – amelynek még nincs kvótája vagy selejtezős helye – részt vehet a jövő tavaszi selejtezőtornák egyikén.

Hírdetés

A csoportbeosztás: * A-csoport (Göteborg): Svédország, Szenegál, Kína, Horvátország * B-csoport (Helsingborg): Magyarország, Montenegró, Paraguay, Kamerun * C-csoport (Stavanger): Norvégia, Ausztria, Grönland, Koreai Köztársaság * D-csoport (Stavanger): Franciaország, Izland, Szlovénia, Angola * E-csoport (Herning): Dánia, Chile, Szerbia, Románia * F-csoport (Herning): Németország, Irán, Japán, Lengyelország * G-csoport (Frederikshavn): Brazília, Spanyolország, Kazahsztán, Ukrajna * H-csoport (Frederikshavn): Hollandia, Kongó, Argentína, Csehország.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »