Kedvezményes kombinált jeggyel látogathatók júliustól Eger közkedvelt turisztikai célpontjai

Kedvezményes kombinált jeggyel látogathatók júliustól Eger közkedvelt turisztikai célpontjai

Kedvezményes árú, közös jeggyel látogathatók július elsejétől Eger közkedvelt turisztikai célpontjai: az érseki palotaegyüttes (Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont), az érseki pincerendszer, a Líceumban található Főegyházmegyei Könyvtár, valamint a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont.

Új, kombinált jeggyel látogathatók július elsejétől Eger patinás egyházi emlékei, valamint a tudomány bámulatos világát bemutató Csillagvizsgáló. A látogatók kedvezményes áron így  négy helyszínt kereshetnek fel.

Az érdeklődők az Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban betekinthetnek a püspökök, érsekek életének mindennapjaiba, dolgozószobáiba és a kincstárba – mindezt 21. századi köntösben, történeti enteriőrök segítségével.

A föld alatt mintegy másfél kilométeres sétát tehetnek a látogatók, s megkóstolhatják az Egri Érsek Bora címmel elismert nedűket is.

Felkereshetik továbbá a Líceum épületében található, 170 ezer kötetes Főegyházmegyei Könyvtárat is, ahol

Hírdetés

A „csomag” része a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont is, ahol megtekinthetők az 1776-ban, Hell Miksa tervei alapján létesített Spekula Csillagvizsgáló ránk maradt műszerei, a Tudományos Játszóház interaktív eszközei pedig „kézzelfogható” módon segítik a fizikai jelenségek megértését. A Planetáriumban a csillagos eget, a Naprendszer bolygóit és azok mozgását ismerhetik meg a vendégek, illetve felkereshetik a belváros utcaszintjénél 44 méterrel magasabban elhelyezkedő Panoráma Teraszt, Eger városának legmagasabb látogatható kilátóját is.

Az óriási „fényképezőgéppel” Eger kicsinyített, mozgalmas városképe vetíthető le a besötétített terem közepén lévő fehér asztal felületére.

A négy attrakció megtekintésére jogosító, három egymást követő napig érvényes kombinált jegy megvásárolható a helyszínek bármelyikén, felnőtteknek 5000, diákoknak és nyugdíjasoknak 3500 Forintos áron.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »